NIEUW JAARTHEMA 2020-2021:
ROTARY OPENS OPPORTUNITIES

 

De toekomstige president van Rotary International moedigt Rotarians aan om de vele kansen die er liggen te grijpen waarmee zij hun eigen leven en de gemeenschappen die ze dienen kunnen verrijken. Het is juist onze wereldomvattende organisatie van 1,2 miljoen leden die talloze mogelijkheden biedt om het verschil te maken. Rotary Opens Opportunities!

Het is lang geleden dat een Europeaan aan het hoofd stond van Rotary International. De Duitser Holger Knaack is lid van de club Herzogtum Lauenburg-Mölln, een uurtje ten oosten van Hamburg. Eind januari ontving hij op de jaarlijkse assembly in San Diego alle toekomstige gouverneurs, waaronder de zeven Nederlandse. Voor een ieder was er een persoonlijk moment, zoals ook voor inkomend gouverneur van district 1590 Clemens Groppe (RC Franeker) en zijn vrouw Brigitte, die met Holger en Suzanne Knaack op de foto gingen.

Rotary ontvangt je als clublid met een uitnodiging om gebruik te maken van de eindeloze mogelijkheden, is het uitgangspunt van Knaack. Rotary creëert wegen om via serviceprojecten meer uit het leven van jezelf en anderen te halen. Tevens opent dat de kansen om de wereld te zien, om je eigen leiderschapskansen te ontwikkelen, en om je met anderen te verbinden.

De nieuwe president spoorde zijn gehoor aan om verandering te omarmen, zodat Rotary beter gedijt bij de zittende leden, en boeiend blijft voor nieuwe leden.

Er moet bereidheid zijn om mee te veranderen. “Elk nieuw lid brengt een nieuw perspectief, nieuwe ervaringen. Die constante vernieuwing moeten wij omarmen.” Knaack wil ook meer vrouwen in leidinggevende functies zien en Rotaractors een rol laten spelen bij het bedenken van nieuwe rolmodellen. “Jonge mensen moeten de ruimte krijgen de architecten van nieuwe clubs te zijn.”

 

bekijk hier de volledige toespraak …