AANDACHT VOOR KWETSBARE KINDEREN

kopp-kinderen in heerenveen

 

Dankzij Rotaryclub Heerenveen beleefde een groep kleuters een gezellige en leerzame spel- en speelmiddag op de kinderboerderij in Drachten. De jeugdige deelnemers waren z.g. KOPP-kinderen, ofwel Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Met dit soort initiatieven wil men voorkomen dat kinderen zelf psychische klachten krijgen indien de ouders kampen met psychische- dan wel verslavingsproblemen.

 

De uren vlogen snel voorbij met alle spel-, speel- en leermogelijkheden die de kinderboerderij zowel buiten als binnen te bieden heeft. En uiteraard mochten pannenkoeken aan het eind van de middag niet ontbreken. Als herinnering aan de middag was er tot slot een knuffelbeest voor alle kinderen.

 

Voor de club Heerenveen was het de derde keer dat een middag voor KOPP-kinderen succesvol verliep. Eerder kwamen andere leeftijdsgroepen aan bod. Die werden respectievelijk meegenomen naar het Kameleondorp Terherne en het klimbos bij Appelscha. Het leidt geen twijfel dat het KOPP-team van GGZ Friesland zeer ingenomen is met de steun van Rotary. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om de samenwerking verder te verdiepen.