Joure kleurt Santa-rood

santarun joure

Op vele tientallen plaatsen in ons land organiseerden Rotaryclubs in de aanloop naar Kerst een Santa Run. Een mooie manier om met name in deze periode van het jaar aan goede doelen te denken, en een activiteit om Rotary sympathiek mee op de kaart te zetten. Tussen het oogverblindende rood waren dan ook veel gele hesjes te vinden. Voor district 1590 geldt bovendien, dat de evenementen mooi passen in het streven om de jeugd meer in beweging te krijgen.

Verspreid over heel Nederland ging het ditmaal om zo´n zestig runs. In totaal was dat ongetwijfeld weer goed voor ettelijke tonnen die naar mooie doelen kunnen worden overgemaakt. Natuurlijk vielen er ook wel wat dorpen en steden af, maar dat werd meer dan goedgemaakt door zestien nieuwe clubs die dit jaar instapten. Zoals Bolsward, Franeker en Joure. In deze laatste plaats boekte de Rotaryclub meteen een prachtige score van 6700 euro, die gelijkelijk werd verdeeld over Spieren voor Spieren, Nierstichting en KWF Kankerfonds.

In 2008 was het RC Gorinchem die op het idee van een Santa Run kwam. De organisatoren in Joure (waar bijgaande foto’s werden gemaakt) weten het zeker: dit jaar was het de eerste keer, volgend jaar is het een traditie…..

 

 

Foto´s Martin van Nieuwenhoven