© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Coevorden haalt appels en peren door elkaar

RC Coevorden maakt het zich qua fundraising niet gemakkelijk. Steeds worden weer projecten bedacht waarvoor de inzet van aardig wat menskracht is vereist. Dat vraagt om inzet van nagenoeg de hele club. Dat is tevens goed voor de sfeer en fellowship. Daarnaast zijn het vaak projecten die heel wat bezoekers trekken en goodwill kweken, en aldus ook de zichtbaarheid van Rotary danig versterken.

 Het hakken van grote hoeveelheden hout voor kachel en openhaard is een terugkerende gebeurtenis die al vijftien jaar op de agenda staat. Op de kerstmarkt zijn de “knieperties” (een Oost-Nederlandse lekkernij, gebakken naar een “geheim” recept) een kaskraker. Afgelopen oktober werd daar een herfstmarkt in Dalen aan toegevoegd, waar het persen van vers geoogst fruit werd geïntroduceerd. Met auto’s en aanhangers werden een kleine drieduizend kilo’s appels en peren aangevoerd, die op professionele wijze tot sap werden gemaakt. Gewoon wat peren door de appels, dan krijg je een wat mildere smaak, was het advies van de kenners.

 Een deel van het fruit moest als vergoeding aan de club worden afgestaan, zodat op de herfstmarkt honderden liters in de verkoop gingen. Rotaryleden waren bovendien in de voorafgaande weken zelf de ladder opgegaan om in particuliere boomgaarden

 

1500 kilo


fruit te plukken en te schudden. Ook die opbrengst spekte het saldo van deze fundraising. Via twee regionale stichtingen mogen nu gezinnen met kinderen die dat zelf niet kunnen betalen, toch van een mooie vakantie genieten.