discon naar volgend jaar

 

Heel wat activiteiten van district 1590 moesten de afgelopen weken worden afgelast. De afgelopen jaren werd de PETS (training voor inkomend voorzitters) op één dag gecombineerd met algemene ledenvergadering en districtsconferentie. Voor dit jaar was dat losgelaten, en werd de PETS in de agenda gezet voor 2 maart in Drachten. Was dat een vooruitziende blik van onze aankomende gouverneur (dokter) Clemens Groppe? De bijeenkomst kon nog net doorgaan, zodat het dilemma van “niet-beëdigde” voorzitters ons bleef bespaard.

De algemene ledenvergadering en de discon op Allardsoog bij Bakkeveen konden geen doorgang vinden. Ook de laatste bijeenkomst van het Rotaryleerinstituut en de organisatie van de Rotarystimuleringsprijs werden slachtoffer van corona.

 

Begin mei zal de algemene ledenvergadering digitaal worden gehouden.
Leden van district 1590 zijn de aangesloten clubs, dus niet al hun clubleden.
In deze constructie kunnen dus de besturen de voorstellen van het district afdoen.

 

Voor de discon is aanvankelijk nog een slag om de arm gehouden. Zou het later in het jaar nog lukken? In september misschien? Natuurlijk hoopt iedereen dat we tegen die tijd weer wat meer bewegingsruimte hebben. Maar de organisatie moet al veel eerder starten. Daarom heeft het districtsbestuur met spijt een nuchtere beslissing moeten nemen: de discon gaat naar 2021.