HOOGEVEEN KRIJGT KLEUR

 

Moeilijk, om al die kinderen uit te leggen waarom de wereld ineens niet zo onschuldig 1s als zij steeds hadden gedacht. Wekenlang moesten zij zich inhouden, juffen en kameraadjes missen. Maar kijk, toen kwam 11 mei en ging de zon weer een beetje op.

Veel Rotaryclub in het hele land konden in de crisistijd toch de nodige kleur brengen door de End Polio Now-tulpen uitbundig te laten bloeien. De komende editie van Rotary Magazine brengt dit “tulpenvirus” prachtig in beeld. Andere clubs bedachten speciaal iets voor de kinderen die zich zo hebben moeten inhouden. In Hoogeveen en Oosterwolde leek het stoepkrijt opnieuw uitgevonden.

Via een welzijnsorganisatie en de Voedselbank verspreidde Oosterwolde tasjes met stoepkrijt, een springtouw en andere leuke dingen. RC Hoogeveen schakelde een tiental plaatselijke ondernemers in waar kinderen gratis stoepkrijt konden afhalen. Zo kregen de straten na een periode van strenge beperkingen weer flink wat kleur. Kinderen werden uitgenodigd om hun creaties op de facebookpagina van de Rotaryclub te plaatsen, wat ook nog eens kans gaf op een paar mooie prijzen.

Voor de “grote mensen” kwam RC Hoogeveen met het idee van een digitale pubquiz. Na inloggen eerst een half uurtje om bij te kletsen, en dan een gezellige quiz voor de hele familie. Goed om op deze manier toch met elkaar in contact te blijven.