muziekfestijn "Spieren voor Spieren"

Op zaterdag 21 maart organiseert de Rotaryclub Wolvega een muzikale avond in theater De Meenthe te Steenwijk. De opbrengst van dit muziekfestijn komt - net als de € 9000 die de Santa Run in december opleverde, geheel ten goede aan Spieren voor Spieren...

Voor voorzitter Reinier Reitsma van RC Wolvega betekent het goede doel van het muziekfestijn in ‘zijn’ voorzittersjaar veel: „Iets meer dan twee jaar gelden overleed onze zoon Reinolt aan een spierziekte. Daarom is geen inspanning mij te veel om dit goede doel te steunen. Ik vind het hartverwarmend om te ervaren hoe de hele club zich dit jaar daar voor inzet. Toen ik tijdens de Santa Run op 14 december zag hoe meer dan 200 Kerstmannen, -vrouwen en -kinderen vol enthousiasme hun gezonde spieren inzetten voor zieke spieren, heb ik wel een paar keer een traantje moeten wegpinken.”

Een maand of drie geleden trof Reitsma toevallig Sven Kramer, de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren. De band die Reitsma met de stichting heeft bleef niet onbesproken, evenals de acties die de Rotaryclub Wolvega daar dit jaar voor voert. „Ik dacht: het is nu of nooit”, vertelt Reitsma en hij vroeg Kramer of die bereid zou zijn op 21 maart de cheque met de totaalopbrengst in ontvangst te nemen. „En zoals het nu lijkt, komt ’ie”, laat Reitsma verheugd weten.

 

 

GEVARIEERD

 

De avond kent een zeer afwisselend, muzikaal programma. Alle optredende artiesten en groepen hebben hun oorsprong in Weststellingwerf: de Ierse feest- en folkband Alice Springs, zanger Daniël Oostra, orkest De Harmonie en De Stuyvesant Sailors. Kaarten kosten €19,50 en zijn verkrijgbaar via de website van theater De Meenthe: www.demeenthe.nl

Ook is er - speciaal voor bezoekers van de avond - de mogelijkheid om voorafgaand aan het programma voor € 45,- gebruik te maken van een arrangement met een smakelijk 3-gangen diner, inclusief aperitief en drie drankjes in de foyer van De Meenthe. Ook daarvan komt een deel ten goede aan Spieren voor Spieren.

Om een zo groot mogelijk bedrag voor Spieren voor Spieren te vergaren, wordt er bovendien een verloting gehouden. Loten kosten slechts 2 euro en bieden kans op prachtige prijzen.

Iedere bijdrage wordt enorm gewaardeerd. Een gift kunt u overmaken op NL56 RABO 0161 3684 41 t.n.v. Rotaryclub Wolvega onder vermelding van ‘Fundraising’.