CARAVANNERS ZOEKEN NOORDEN OP

icfr

Op de grote kampeerweide in het Oostgroningse Midwolda hing rond Koningsdag de Rotaryvlag in top. Aanleiding was het voorjaarskamp van wat officieel heet: de Nederlandse afdeling van de International Caravanning Fellowship of Rotarians. Tweemaal per jaar vindt er een kamp plaats, vaak verdeeld over het hele land. Toevallig is dit jaar het noorden beide keren favoriet. Het najaarskamp wordt namelijk opnieuw gehouden op grondgebied van district 1590, nabij het polderdorp Kraggenburg.

 

Waar dan ook, veel caravanners zijn altijd present. Het is een heel hechte club die als een grote familie aan elkaar hangt. Weduwes van overleden leden blijven gewoon komen. Wordt het rijden met een caravan hun te veel, dan huren ze op het betreffende recreatieterrein een huisje om er toch bij te horen. Vorig jaar verscheen nog een ruim 90-jarige dame die haar camper stoer het kamp binnenreed.

De opkomst van de leden is altijd zeer hoog. In Midwolda waren rond de 70 personen present. Hoewel het formeel om een weekeind gaat, waren sommigen al dagen eerder op de plaats van bestemming.

De ad hoc commissie die een kamp organiseert, zorgt voor diverse uitjes. In dit geval een fietstocht, een bezoek aan een grote scheepswerf in het Duitse Papenburg, een boottocht bij de Blauwe Stad, en een gezellig diner. Daarnaast worden op eigen initiatief groepjes gevormd om te golfen, te bridgen of voor nordic walking.