ASSEN WANDELT TEGEN KINDERARMOEDE

De tiende Midnight Walk van de Rotaryclub Assen-Noord verdiende waar deze jubileumeditie recht op had: lekker wandelweer en een rekorddeelname van 2200 lopers. Dankzij dat laatste was het Nationaal Fond Kinderhulp de grootste winnaar.

 

In negen vorige avondlijke en nachtelijke wandeltochten door Assen zamelde Assen-Noord maar liefst 120.000 euro in. Niet alleen dankzij de tientjes die van de deelnemers binnen kwamen, maar ook dankzij diverse sponsoren. Door de steun uit het bedrijfsleven kunnen de inschrijfgelden van de lopers netto naar een goed doel.

 

 

 

Veel Assenaren zetten jaarlijks een cirkeltje in hun agenda rond de tweede vrijdag van september, wanneer “het leukste wandelevent van Assen” op het programma staat. Zij weten dat het altijd een mooie tocht is, dat hun geld naar een sympathiek doel gaat, en dat het beregezellig is. Op enkele tientallen punten langs de route is muziek, entertainment en zijn er leuke acts. Hier en daar leidt de route (ditmaal bijna 9 kilometer) langs of dwars door locaties die normaal niet toegankelijk zijn. Vooral het gebouw van de Veiligheids Regio Drenthe trok veel bekijks. Ook de wandeling over het normaal streng afgesloten terrein van de Johan Willem Friso kazerne was heel uniek.

 

 

 

Commissaris der Koning Jetta Klijnsma werkte ditmaal graag mee aan het lossen op het Koopmansplein van het startschot voor de meer dan tweeduizend wandelaars. Ook wethouder Harmke Vlieg was daarbij. Zij weet dat in haar gemeente 1800 kinderen opgroeien in gezinnen die onder de armoedegrens leven. Het Nationaal Fonds Kinderhulp gaat de opbrengst van de tiende Midnight Walk zoveel mogelijk inzetten voor die kinderen in de Drentse hoofdstad.

 

 

foto's en tekst: Martin van Nieuwenhoven