DE RIJDENDE MOELLAH

De laatste maanden lijdt de wereld onder de coronacrisis en krijgt de zoektocht naar een vaccin en de noodzaak van vaccineren veel aandacht. Bij het bestrijden van corona wordt veel gebruik gemaakt van infrastructuur die ontwikkeld is om de wereld vrij van polio te krijgen. Rotary legde de basis voor de strijd tegen polio. Nu komt de ziekte nog voor in Afghanistan en Pakistan. Twee landen waar het uitroeien van de laatste haarden moeizaam gaat, door lokale conflicten. Ondanks de problemen zetten vrijwilligers zich onvermoeibaar in om kinderen te vaccineren.

Zondag 31 mei werd op NPO1 door VPRO en NTR een mooi en kort film filmpje getoond, dat wij graag onder de aandacht brengen:

 

Wanneer u in plaats van deze trailer het hele filmpje wilt zien, klik dan hier …

 

De Afghaanse moellah Abdul Rashid crost dagelijks stad en land af om taliban, dorpshoofden, onderwijzers en ouders zo ver te krijgen om hun kinderen te laten vaccineren tegen polio. Zijn werk is bepaald niet zonder gevaar. Collega's zijn ontvoerd en vermoord. Weerstand moet overal overwonnen worden en als het vertrouwen er is, blijft dit wankel. Maar Abdul Rashid ziet zijn werk als een morele plicht; het gaat om de toekomst van de kinderen, en daarmee van zijn land