© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Dichterbij Westerkwartier

 dichtersfestival met:


1 / 4
Kasper Peters, ook bekend als De brommerdichter, is dichter en poëziedocent aan scholen in Noord-Nederland en de Groningse kunstacademie Minerva. Daarnaast is hij prozaschrijver en maakt hij theaterproducties.  Kasper Peters, voormalig stadsdichter van Groningen, wordt gelukkig van het geven van poëzieworkshops op scholen en jaarlijks geeft hij zo‘n 200 gedichtenlessen. Elke maand draagt hij zijn nieuwe vondsten en eigen gedichten voor op de jeugdafdeling van de bibliotheek in Groningen. Bij uitgeverij Passage verschenen drie van zijn dichtbundels (Hellevaartsdagen, Kanaalkoorts en Kelder). Momenteel schrijft hij nieuwe kindergedichten en werkt hij aan verschillende prentenboeken. Ook blijft hij gewapend met een Vondel reizen op de brommer van school naar school voor poëzielessen.

  

Kasper Peters

Lilian Zielstra 

Renée Luth

Yfke Bethlehem


De Boekenweek 2023 krijgt in de gemeente Westerkwartier een bijzonder feestelijke start! Belangrijke Noordelijke Stads- en Universiteitsdichters geven op zaterdag 11 maart 2023 een voordracht van hun gedichten of lezen eigen proza voor. De drie Stads- en  Universiteitsdichter raken op bijzondere wijze betrokken in een vraaggesprek (inspiraties, motiveringen, bronnen, ervaringen en uitdagingen) met Kasper Peters, die tevens uit eigen werk zal lezen. Kasper Peters zal de avond presenteren.

Het dichtersfestival vindt plaats in Grand Café & Logement ‘In ’t Holt’, Hoofdstraat 2 in Zuidhorn. De avond start om 20.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Op de avond zelf zijn hun dichtbundels ook te koop en kunt U ze laten signeren.. In de pauze en daarna is er alle gelegenheid om met een drankje bij te praten met de dichters en/of met elkaar. Kaarten kosten 15.00 euro en zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.


MEER INFO EN KAARTEN BESTELLEN...

 

Dit festival wordt georganiseerd door Rotaryclub Groningen-West. De opbrengst komt ten goede aan het Nico Solfonds. Dit fonds ondersteunt internationale humanitaire projecten zoals goede gezondheidszorg, bestrijding van armoede en ongeletterdheid. Het batig saldo van deze avond gaat naar End Polio Now, en met name het poliorevalidatieproject in Surabaya ‘HinkStapSprong’.