1

2017-2018

AUGUSTUS 2017

 

Rotaryvrienden en -vriendinnen,

Mijn gouverneursjaar is begonnen en ik zie uit naar de ontmoetingen met jullie. Als er één ding is dat ik zou willen bevorderen dan is dat, dat Rotaryclubs binnen ons district Samen Spelen. Natuurlijk doen we dat al op hele verschillende levels: Clubs organiseren samen RYLA’s, Youth Exchanges, Summercamps noem maar op. Verder grijpen meer dan 25 clubs in ons district het gouverneursbezoek aan voor een gezamenlijke bijeenkomst, waarin we elkaar ontmoeten en inspireren. Ik vind dit geweldig! Het district kan helpen als Rotaryclubs samen doelen stellen en daar fondsen voor werven. Het district kan de opbrengst van fundraising verdubbelen tot maximaal € 10,- per lid. Hoe je dit kunt aanvragen? De voorzitters hebben hierover een brief ontvangen,

die brief staat ook op de website:  

De eerste aanvragen zijn al binnen. Samen maken we zoveel meer verschil dan alleen! We doen het natuurlijk om de drie strategische doelen van Rotary International te bereiken:

·

Versterk je club

·

Verhoog humanitaire hulp

·

Versterk het imago

Sterke, vitale clubs stellen en realiseren doelen, werven fondsen, zijn zichtbaar en zijn dus aantrekkelijk voor aspirant leden. Ik zal daar in de komende nieuwsbrieven telkens aandacht aan besteden. By the way; hebben jullie al een project op www.RotaryHelpt.nl geplaatst?

 

GOUVERNEURSOVERDRACHT

 

Louwrens Hacquebord heeft mij op 28 juni j.l.de versierselen omgehangen en vanaf deze plaats wil ik Louwrens nogmaals bedanken, dat hij de Expeditie Rotary in 2016-2017 zo vaardig heeft geleid. Het is en blijft een hele klus, die hij met zijn team en met volledige inzet en energie tot een goed einde heeft gebracht. De succesvolle tulpenactie dient hiervan als stille getuige.

Louwrens bedankt!

 

RYLA-WEEKEND

 

De Rotaryclubs Hoogeveen en Hoogeveen-de Wolden organiseren samen een RYLA-weekend op 6, 7 en 8 oktober 2017. Er kunnen nog deelnemers worden aangemeld bij Anne Meijer (meijeranne1@gmail.com)

 

Meer weten? Zie uitnodiging RYLA Hoogeveen-Zuidwolde …

 

CLUBBEZOEKEN

 

Mijn clubbezoeken gaan op 16 augustus aanstaande van start. Rotaryclub Schiermonnikoog is mijn eerste reisdoel. Niet helemaal bij toeval; Ik kom al vanaf mijn vroegste jeugd op Schier en een jaar is voor mij niet af als ik niet een weekje op Schiermonnikoog ben geweest. Ik verheug mij erop!

Het bezoekschema staat vermeld op onze districtswebsite …

 

TOT SLOT

 

Ik ben van plan mijn gouverneursbrieven kort te houden. De komende edities zal ik meer specifieke aandacht geven aan alle activiteiten van de districtscommissies.

Een fijne zomer verder en tot spoedig.

 

Met vriendelijke groeten,

Jaap T.B. Bos
gouverneur 2017-2018

 

© 2017 ROTARY IN NEDERLAND