2

2017-2018

SEPTEMBER 2017

 

SHELTERBOXEN VOOR SINT-MAARTEN

 

Het district heeft besloten 10 Rotary ShelterBoxen naar het rampgebied in de bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius te sturen. Alle Rotaryclubs in ons district zijn opgeroepen elk ook één ShelterBox bij te dragen. Kosten € 750,- per box.

voor meer info zie onze website:…

 

NIEUWE GOUVERNEURS

 

De gouverneur voor het Rotary jaar 2019-2020 wordt Rebecca Siebinga-Bookelmann van Rotaryclub Drachten.

Zij stelt zichzelf even aan jullie voor:…

 

De gouverneur voor het Rotaryjaar 2020-2021 wordt Clemens Groppe van RC Franeker. Clemens is nu nog met vakantie, maar hij zal zich in de volgende nieuwsflits aan jullie voorstellen.

 

 

“ZE ZIJN GELAND”

 

42 jeugduitwisseling studenten van 17 verschillende nationaliteiten zijn in Nederland gearriveerd en zullen het komende jaar bij verschillende gastgezinnen verblijven, waaronder gastgezinnen in ons district. Barbara Tusveld (RC Lelystad) is voorzitter van de Multi District Jeugd Commissie en vertelt jullie graag meer in bijgaande MDJC Nieuwbrief.

By the way; De studenten gaan fondsen werven voor de Rotary Shelterboxen en zullen waarschijnlijk gebruik maken van het “districtstientje”. Des te meer Rotaryclubs mee doen, hoe groter de opbrengst.

klik op het link-icoontje voor de MDJC-nieuwsbrief…

 

GRONINGENS ONTZET

 

28 Augustus viert de stad Groningen elk jaar het Groningens Ontzet. Dit jaar organiseerden 5 Groninger Rotaryclubs gezamenlijk een Rotaryterras, waar zij hapjes en drankjes verkochten voor het goede doel. De barkeepers waren Rotarians, de musici waren Rotarians en het goede doel was de Stichting Leergeld.

De Groninger clubs maakten gebruik van het “districtstientje” voor deze actie en kregen daarmee € 2.500,- extra voor het goede doel. Zij waren daarmee de eerste clubs die daadwerkelijk gebruik maakten van dit aanbod van het Rotarydistrict Noord-Nederland.

Proficiat enne ……. Geweldig initiatief!

voor meer info: zie onze website…

 

MIDNIGHT WALK ASSEN

 

Gisteravond 8 September a.s. organiseerden de Rotaryclub(s) Assen voor de negende keer de jaarlijkse Midnight walk. De mooiste wandeling van Assen had een lengte van ongeveer 8 kilometer en ondanks het regenachtige weer liepen ruim 1.600 mensen mee na ieder een tientje inschrijfgeld te hebben betaald. De opbrengst gaat naar de Stichting Taalhuis in Assen. Rotary levert hiermee een substantiële bijdrage om laaggeletterdheid terug te dringen.

 

Een hartstikke leuk evenement ook voor jonge mensen, gevarieerde culturele activiteiten tijdens de wandeling, soms enigszins ondeugend. Mijn complimenten voor de organisatie!

 

DE POLIOTULPEN ZIJN WEER TE KOOP!

 

Jullie ontvangen hier één dezer dagen via de clubbesturen bericht van. De Bill en Melinda Gates Foundation verdriedubbelt ook nu de opbrengst weer. End Polio; duurzamer kan het niet, net als al onze andere projecten. Wij lopen dus niet weg voordat het poliovirus voor eens en voor altijd verdwenen is.

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

Jaap Bos
gouverneur 2017-2018

 

© 2017 ROTARY IN NEDERLAND