4

2017-2018

DECEMBER 2017

 

Ik ben nu ongeveer halverwege mijn gouverneursjaar en heb inmiddels 45 clubbezoeken afgelegd respectievelijk clubbesturen gesproken. De energie, het enthousiasme en soms heroïsche volharding waarmee projecten worden aangepakt is ronduit geweldig! RC Burgum liet zich zelfs niet uit het veld slaan toen de locatie waar een benefietconcert zou plaatsvinden vlak voordien afbrandde.

De boodschap die ik in mijn laatste nieuwsflits bracht was natuurlijk geen gemakkelijke. Toch hebben jullie Rotarians van ons district (een enkele keer kritisch, maar) positief gereageerd. Met de ShelterBoxen hebben we laten zien waar Rotary voor staat en dat Rotary er staat. Waar Rotary voor staat blijkt ook weer de sterren-stralen-acties die de komende weken overal in het district worden gehouden, of anders wel de SantaRuns. Maar daarna even een adempauze. Een moment om door te brengen met familie en vrienden, tijd voor reflectie, soms ook tijd om nieuwe plannen te maken.

Ik heb mij de afgelopen maanden zeer geïnspireerd gevoeld door jullie, dank daarvoor. Mede namens het districtsbestuur wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen en een zeer voorspoedig 2018.

Uiteraard deel ik nog graag een aantal activiteiten van jullie collega-clubs. Misschien dat jullie hier ook inspiratie in vinden.

 

SAVE THE DATE

 

De Discon 2018 wordt gehouden op 24 maart 2018 in onze Culturele Hoofdstad Leeuwarden. De voorzitter van RC Groningen – Seerp Leistra - is samen met zijn team druk bezig een aantrekkelijk programma samen te stellen.

 

 

 

RYLA

 

De Rotaryclubs Coevorden, Uelsen-Coevorden en Grafschaft Bentheim organiseren in maart 2018 een grensoverschrijdende RYLA. Inschrijving staat nog open tot 31 december 2017.

meer info…

 

 

CSI-TOESTANDEN IN DISTRICT 1590

 

Op 24 oktober jl. hebben de exchangestudents in ons district het regiokantoor van de politie in Drachten bezocht. Niet alleen was dat reuze interessant het was ook “vet gaaf” (ik denk dat ze in Bolivia en de USA daar vast wel hun eigen uitdrukkingen voor hebben). We mochten deuren intrappen en zelfs even op de schietbaan oefenen!

lees verder…

 

HELP CHRIS DE LUCHT IN

 

Rotary verandert levens van mensen, veraf en dichtbij. Sjoerd IJdema van RC Bolsward attendeert mij op een initiatief om Chris Gaitanis te helpen zijn ambitie om piloot te worden te vervullen. Iets om in mee te doen?

meer info…

 

BENEFIETCONCERT ROTARACT GRONINGEN

 

Rotaract Groningen organiseert in samenwerking met het Groninger Studentenorkest Mira op 17 december a.s. een benefietconcert in de Oosterpoort te Groningen. De opbrengst gaat naar “Stichting Gewoon Verdiend” voor jonge mantelzorgers. Een prachtig initiatief dat onze steun verdient.

Ik weet niet of er nog kaarten verkrijgbaar zijn, maar zelfs al zijn er geen kaarten meer, wat let ons om toch te helpen?

meer info…

 

SINT VOOR ELK KIND

 

Dankzij de Rotaryclubs uit Lelystad heeft de Sint ook dit jaar weer gedacht aan 700 kinderen aan wie zijn schimmel anders voorbij zou zijn gegaan.

Hoe? Kijk maar even op onze website …

 

ROTARY HELPT

 

De billboards hebben weer langs de wegen gestaan. Miljoenen mensen zagen opnieuw dat Rotary Helpt. De ervaring leert dat duizenden daarna op onze website kijken, omdat ze benieuwd zijn wat Rotary doet.

Daarom roep ik jouw club op dát project op www.RotaryHelpt.nl waar binnen jullie club de oogjes van gaan/gingen glimmen.

RotaryHelpt.nl…

 

PLANT EEN BOOM VOOR 'EARTH DAY'

 

Rotaryclub Dronten geeft op een hele bijzondere manier invulling aan de oproep van de International President Ian Riseley aan elke Rotarian om vóór Earth Day (22 april 2018) een boom te planten.

 

RC Dronten gaat 150 bomen verplanten. Niet zo maar bomen - nee, 50 jaar oude perenbomen! Die zijn commercieel misschien minder interessant geworden, maar nog steeds mooi en waardevol.

 

Vijftig van die bomen worden aangeboden aan dorpsgemeenschappen in de buurt.

 

Met vriendelijke groeten,

Jaap Bos
gouverneur 2017-2018

 

© 2017 ROTARY IN NEDERLAND