6

2017-2018

JUNI 2018

 

 

ROTARYVRIENDEN EN -VRIENDINNEN,

 

Mijn gouverneursjaar zit er bijna op. Vanavond draag ik de gouverneursketen over aan Hans Jansen van Rotary Assen-Noord. Ik vond het een voorrecht jullie gouverneur te mogen zijn. De Rotaryclubs in ons district zijn heel verschillend, maar ik heb mij altijd van harte welkom gevoeld en overal ben ik geraakt door jullie energie. Bij de ene club is dat – wat ik noem – doe-energie, terwijl de andere club iets reflectiever is; denk-energie. Maar alle clubs werken aan projecten waar ze zonder meer trots op kunnen zijn. Projecten met een brede spreiding over onze vijf serviceavenues.

 

In het bijzonder was ik er erg blij mee, dat jullie de handschoen hebben opgepakt om de samenwerking met elkaar op te zoeken. Het budget, dat het district daarvoor had gereserveerd is nagenoeg volledig benut. Met de € 23.500,- die we beschikbaar stelden, is binnen ons district in totaal voor zo’n € 1,5 ton aan gezamenlijke projecten geïnitieerd. Ongeveer € 1 ton hiervan is nieuw geld; En dit is dan nog maar een fractie van wat we zo jaarlijks doen. Chapeau!

 

Geweldig natuurlijk dat we dit jaar ook weer zijn gegroeid in het aantal leden. Bescheiden weliswaar, maar toch weer groei.

 

 

 

Misschien herinneren jullie je nog de drie strategische doelen van Rotary International?

·

Versterk je club

·

Verhoog humanitaire hulp

·

Versterk het imago.

 

Dit hebben we met z’n allen laten zien! De ShelterBox-actie was natuurlijk een vliegende start. De voorzitter van ShelterBox Nederland is speciaal naar onze geweldige DisCon in Leeuwarden gekomen om jullie daarvoor te bedanken.

 

 

Ook de Rotarystimuleringsprijs was een enorm succes met 21 deelnemers dit keer. Youth Exchange, poliotulpen, Rotary Foundation, vocational -, international - & communityservice, noem maar op; overal hebben Rotarians zich tot het uiterste ingespannen om er een succes van te maken. Ik koester hier een diepe bewondering voor en ben er nog meer van overtuigd geraakt dat wij Rotarians het verschil maken en voor anderen de inspiratie kunnen zijn.

 

Mijn gouverneursjaar zit erop, dank dat ik jullie gouverneur mocht zijn en tot spoedig ziens.

 

Met warme Rotarygroet,

Jaap T.B. Bos

gouverneur 2017-2018

 

© 2018 ROTARY IN NEDERLAND