2

2019-2020

AUGUSTUS 2019

 

 

 

VRIJHEID

De zomer is aangebroken en zo nu en dan piept en kraakt ons land onder tropische temperaturen. Voor velen in ieder geval een reden om er op uit te trekken, dicht bij huis of ver weg, voor een enkele dag of enkele weken. We gaan op pad, we reizen en ervaren de vrijheid die we daarin hebben.

Die vrijheid is voor ons vanzelfsprekend, maar dit is het niet altijd geweest. Dit jaar (2019-2020) wordt in Nederland 75-jaar-vrijheid gevierd; een groot goed waarvan we het besef dat we samen verantwoordelijk zijn, doorgeven aan de jongere generaties. Rotaryclubs kunnen deze viering aangrijpen om ook activiteiten te gaan organiseren, zoals bijvoorbeeld met vrijheidsmaaltijden. Het zal vast en zeker zorgen voor verbinding en biedt de mogelijkheid om te laten zien wat we doen.

Meer informatie hierover is te vinden op de website https://www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheid

Drie jaar geleden bezochten deelnemers aan onze Discon het Herinneringskamp Westerbork.

 

 

SLUIT JE AAN

 

De noodzaak om te zorgen dat mensen zich aansluiten bij Rotary wordt getoond door de laatste cijfers van de ledenontwikkeling op 1 juli j.l.. Ten opzichte van vorig jaar hebben 51 leden hun lidmaatschap opgezegd. Geen fijne boodschap, hoewel zich ondertussen gelukkig ook alweer nieuwe leden hebben aangemeld, zoals bij RC Dokkum (3 leden) en bij RC Hoogeveen (2 leden).

Het is mooi om te zien dat mensen zich aansluiten. Want met meer mensen zijn we in staat om onze invloed te vergroten; vele handen maken licht werk en een activiteit organiseren met meer leden maakt een verschil. Misschien wel net dát verschil dat mensen gaan denken: ”Die Rotaryclub, die doet mooie dingen. Daar wil ik ook aan meedoen!”

 

 

UELSEN-COEVORDEN

 

Officieel is RC Uelsen-Coevorden een club in Duitsland in District 1850, maar de club hoort toch ook bij ons District. Eind juli was ik daar met mijn Duitse collega Friedhelm Vügten te gast. Het is een club met leden uit Duitsland én Nederland, een club die letterlijk grensoverschrijdend optreedt; de ene keer een bijeenkomst in Duitsland, de andere keer in Nederland. De voertaal is Duits of Nederlands, afhankelijk van de plaats van samenkomst. Allen verstaan elkaar zonder problemen.

En dan ben ik weer terug bij waar ik deze Nieuwsflits mee begon. Het is bijzonder dat we dit met elkaar in vrijheid kunnen doen.

https://www.rotary.nl/d1590/nieuws/rotary-grenzeloos/

 

 

 

 

Samen Rotary Vernieuwen

Rebecca Siebinga-Bookelmann
gouverneur 2019-2020

 

   dg@rotary-d1590.nl

   +31 6 57 57 29 65

 

 

© 2019 ROTARY IN NEDERLAND

like us   follow us   watch us:   stalk us