3

2019-2020

SEPTEMBER 2019

 

 

 

NOMINATIE GOUVERNEUR 2021-2022: STEVEN HELFRICH

 

Het zomerreces is afgelopen, de scholen zijn weer begonnen en ook de Rotaryactiviteiten komen weer op gang. Hoe mooi is het dan om aan de start van het nieuwe seizoen te kunnen melden dat we Steven Helfrich van RC Appingedam-Delfzijl willen nomineren om het gouverneurschap in 2021-2022 te gaan vervullen.

Op dit moment is Steven assistent-gouverneur (AG) en voorzitter van de districtscommissie vocational service. Hij ziet zijn nominatie als “kers op de Rotarytaart”.

Alle clubs hebben inmiddels van onze secretaris Hans Klopstra een verzoek ontvangen om in te stemmen met de nominatie van Steven. Ik ga ervan uit dat dit helemaal goed komt.

Steven, gefeliciteerd met de nominatie.


 
 
 

DISTRICTSLEDENCOMMISSIE COMPLEET

 

Dit voorjaar heeft Jaap Bos, als voorzitter van de districtsledencommissie gemeld dat hij op zoek was naar nieuwe aanwas. De zoektocht heeft resultaat opgeleverd, want de commissie is compleet.

We zijn erg blij dat Hayat El Mahjoubi (RC Meppel), Mieke Oosterwijk (RC Groningen) en Henk de Jong (RC Leeuwarden) zich samen met Jaap gaan richten om de clubs te ondersteunen bij het ledenbeleid.

Hayat, Mieke, Henk en Jaap, veel succes gewenst.

 

 

 

DOE MEE!

 

 

Rotarians zijn mensen van actie! We zetten ons in voor goede doelen projecten en halen met acties geld daarvoor op. In het district kunnen hiervoor ook subsidies (grants) worden aangevraagd. Tot 30 september is het mogelijk om een districtgrant aan te vragen, die kan oplopen tot maximaal $3500 (ongeveer € 3100,-) De procedure is eenvoudig en binnen 6 weken weet je of de aanvraag is gehonoreerd. Wees er snel bij, want de sluitingsdatum is écht 30 september!

Wil je meer weten over het aanvragen van een districtsgrant, kijk naar de link of neem contact op met Kor Doornbos (voorzitter district-Rotary Foundationcommissie/DRFC).

Onze inmiddels welbekende End-Polio-Now-tulpenbollenactie is een voorbeeld van een zeer succesvolle activiteit. Alle clubs hebben bericht ontvangen dat de actie weer van start is gegaan. Natuurlijk hopen we op een geweldige opbrengst met als doel polio de wereld uit. Voor meer informatie over deze actie kun je contact opnemen met Adri Uildriks.

Natuurlijk is elke club vrij om een geschikt “goed doel” te kiezen en daar een activiteit aan te verbinden. En er zijn veel mogelijkheden. Onlangs ontving ik een bericht van St. Opkikker (www.opkikker.nl), die zich inzet voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Misschien een suggestie voor een club die nog een project zoekt?

 

klik op het icoontje voor contactgegevens DRFC   

en klik hier voor info over de districtgrants   

 

 

 

GEVRAAGD: GOUVERNEUR 2022-2023

 

 

Stel, je bent minimaal 7 jaar lid van Rotary en voorzitter van je club geweest, je draagt Rotary een warm hart toe, je hebt tijd en energie, je wilt veel nieuwe mensen ontmoeten en je bezighouden met cluboverstijgende onderwerpen. Is dan de functie van gouverneur van ons district misschien iets voor jou? Voor het jaar 2022-2023 zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat. Wil je meer informatie om te horen of het iets voor je is, neem dan graag contact met mij op. En nadrukkelijk worden vrouwen gevraagd om te reageren, want ook in de leiderschapsposities wil Rotary een afspiegeling zijn van de samenleving.

 

 

 

Samen Rotary Vernieuwen

Rebecca Siebinga-Bookelmann
gouverneur 2019-2020
 

   dg@rotary-d1590.nl

   +31 6 57 57 29 65

 

    

 

© 2019 ROTARY IN NEDERLAND

like us   follow us   watch us:   stalk us