4

2019-2020

OKTOBER 2019

 

 

 

DE HERFST KOMT ERAAN, BLIJF GEZOND!

 

Nu de herfst in aantocht is, is het belangrijk om goed om de gezondheid te denken. En dat kan ook van toepassing zijn op Rotaryclubs. Ben je eigenlijk wel nieuwsgierig naar de gezondheidssituatie van je eigen club, dan kan deze “thuistest” een handig hulpmiddel zijn om daarachter te komen.

klik hier voor meer info…

 

 

 

“NEDERLAND GAAT VOOR WATER”

 

Dit was de titel van een speciale editie van het magazine, n.a.v. het waterseminar dat in mei georganiseerd is. Water staat overal hoog op de agenda en zo ook bij Rotary. Er zijn verschillende mogelijkheden om als club projecten te ondersteunen met acties, zoals bijvoorbeeld wandelen-voor-water.

klik hier om naar het magazine te gaan …

 

Binnenkort ontvangen de clubs daarover een brief. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden, vraag het aan Johan van Teeffelen (johanvanteeffelen@rcoosterwolde.nl) van de waterkerngroep.

klik hier voor meer info over de waterkerngroep…

 

En uiteraard is het ook belangrijk dat elke club een watercommissaris heeft,
die handen en voeten kan geven aan de wateractiviteiten.

 

 

 

GESLAAGDE INFORMATIEDAG JEUGDUITWISSELING

 

Op 21 september is in Woerden een landelijke informatiedag jeugduitwisseling georganiseerd. Het was een groot succes met ruim 250 bezoekers.

klik op het plaatje links voor een verslagje en meer foto's…

Wil je als club meedoen met de jeugduitwisseling, of andere onderdelen uit het Jeugdprogramma, neem dan contact op met Barbara Tusveld (barbara.tusveld@koerscoaching.nl) van de districtsjeugdcommissie.

klik hier om te zien wie je regiovertegenwoordigers zijn in de districtsjeugdcommissie…

 

 

 

NIEUWE RUBRIEK OP DE WEBSITE:

“BINNENKORT – CLUBACTIVITEITEN WAAR ANDERE CLUBS WELKOM ZIJN”

 

Ik hoor het en ik zie het; Rotarians zijn actieve mensen. De clubs in ons district organiseren de meest uiteenlopende evenementen. En natuurlijk is het mooi als daar veel mensen aan meedoen!

Daarom hebben we (op verzoek) op de website een nieuwe rubriek gemaakt: “binnenkort - clubactiviteiten waar andere clubs welkom zijn”. Het staat onder aan de pagina en daar kan elke club zijn activiteit of evenement aankondigen. Maak er gebruik van, laat je zien en lees wat andere clubs doen. Zoals bijvoorbeeld de Belcampolezing op 10 november, georganiseerd door de club Groningen-Belcampo.

klik hier om naar de pagina "binnenkort" te gaan…

 

 

 

WE ZOEKEN EEN GOUVERNEUR 2022-2023

 

 

Stel, je bent minimaal 7 jaar lid van Rotary en voorzitter van je club geweest, je draagt Rotary een warm hart toe, je hebt tijd en energie, je wilt veel nieuwe mensen ontmoeten en je bezighouden met cluboverstijgende onderwerpen:
is dan de functie van gouverneur van ons district misschien iets voor jou…?

Voor het jaar 2022-2023 zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat. Wil je meer informatie om te horen of het iets voor je is, neem dan graag contact met mij op. En als je meent dat dit dé nieuwe uitdaging voor je is, stuur dan vóór eind november een motivatiebrief en je cv naar dg@rotary-d1590.nl .

 

Nadrukkelijk wordt vrouwen gevraagd om te reageren,
want ook in leiderschapsposities wil Rotary een afspiegeling zijn van de samenleving.

 

 

 

VICTOR STERK EXTRA ASSISTENT-GOUVERNEUR IN DRENTHE

 

Victor Sterk (club Oosterwolde) komt in het district de geledingen versterken als extra assistent-gouverneur (AG) voor de regio Drenthe. Victor is bekend met Rotary doordat hij een aantal jaren secretaris van het district is geweest en op dit moment ook nog secretaris is van Rotary Doctors.

Victor, van harte welkom.

 

Victor en Lex Spiegelaar (club Assen-Noord) zullen ondersteuning bieden aan de clubs en optreden als vraagbaak, wanneer hier behoefte aan is.

 

·

De clubs Zuidlaren-Anloo, Oosterwolde, Beilen, Meppel, Hoogeveen, Hoogeveen-de Wolden en Assen kunnen zich richten tot Victor (Drenthe West).

·

De clubs Assen-Noord, Westerwolde-Hondsrug, Emmen, Emmen-’t Loo, Emmen-Monarch, Coevorden en Uelsen-Coevorden kunnen terecht bij Lex (Drenthe Oost).

klik hier om te zien wie assistent-gouverneur zijn in jouw regio…

 

 

 

DISTRICT NOORD-NEDERLAND OP INSTAGRAM

 

Sinds het begin van dit Rotaryjaar heeft ons district ook een Instagramaccount: rotary.noordnederland. Onder aan elke pagina op onze website zie je bij “volg ons op” het icoontje staan. Klik hierop en je komt bij dit account.

Heb je zelf een account, volg ons dan. Want hoe meer mensen dat doen, hoe groter de bekendheid van Rotary. En wie weet sluiten mensen zich aan als ze zien wat we doen.

klik hier om naar Instagramaccount "rotary.noordnederland" te gaan …

 

 

 

SAVE-THE-DATE

 

Het komende jaar staan er een paar evenementen op de kalender waarvan ik jullie graag alvast de data wil melden.

Nadere informatie volgt, maar nu vast om te noteren:

 

 

·

pre-PETS voor inkomend voorzitters:
11 nov. Friesland, 12 nov. Groningen, 13 nov. NW-Overijssel/Flevoland en 14 nov. Drenthe.

·

nationale RLI-nieuwsdag voor belangstellenden: 16 november in Zeist

·

landelijk vocational serviceseminar voor belangstellenden: 1 februari 2020 in Apeldoorn

·

ALV en DISCON: 28 maart 2020

klik hier om naar de districtsagenda te gaan…

 

 

 

We spreken elkaar!

 

Samen Rotary Vernieuwen

Rebecca Siebinga-Bookelmann
gouverneur 2019-2020
 

   dg@rotary-d1590.nl

   +31 6 57 57 29 65

 

 

© 2019 ROTARY IN NEDERLAND

like us   follow us   watch us:   stalk us