9

2019-2020

MAART 2020

 

 

 

HET BORRELT EN BRUIST…

 

De eerste donkere (en vooral natte) maanden van 2020 hebben we inmiddels achter ons gelaten en we gaan vol energie vooruit. En dat is te zien aan alle mooie activiteiten en evenementen die er de komende tijd georganiseerd worden door de clubs. Kijk op de website, laat je verrassen en meld je aan om te kijken, te luisteren of mee te doen.

 

Naast alle activiteiten in de clubs heeft ook het district de komende maanden nog een paar leuke evenementen op de rol staan; om elkaar te ontmoeten, om kennis en ervaring op te doen, om te delen en om geïnspireerd te raken. De bijeenkomsten worden door het district georganiseerd en zijn vrij toegankelijk. Ervaar hoe leuk het is om mede-Rotarians te ontmoeten. "Rotary connects the world". District 1590 is er voor de leden; daarom organiseren we deze evenementen en we hopen dat jullie er veel plezier aan beleven.

bekijk de rubriek "binnenkort"…

 

 

 

 

DISCON 28 MAART: INNOVATIE & DUURZAAMHEID

 

De lentelammetjes op de Bakkeveenster heide verwelkomen op zaterdag 28 maart de bezoekers aan onze ALV/discon. Jullie hebben hiervoor allemaal via de mail een uitnodiging ontvangen. Aan de rand van het natuurgebied, op Landgoed “Nieuw Allardsoog”, gaat het een dag lang over innovatie en duurzaamheid. Allardsoog ligt precies op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar raken. Aan partners en (klein)kinderen wordt ’s morgens een “voorprogramma” geboden in de tijd dat de Rotarians eerst hun jaarvergadering houden. De discon is voor Rotarians, Rotaracters, partners, familie, oud-Rotarians en leden van Inner Wheel. We zien elkaar hopelijk in Bakkeveen. Jullie kunnen je via de website aanmelden; www.discon-d1590.nl

meer info en aanmelden …

 

 

 

 

ROTARYINFORMATIEFESTIVAL

 

Op zaterdagmiddag 18 april wordt het eerste Rotaryinformatiefestival in ons district georganiseerd; in "Abdij De Westerburcht" in Westerbork (van 13.00 – 17.00 uur).

Proef hoe bont Rotary is! Kom in een ontspannen sfeer in contact met Rotarians die ervaring hebben met de veelzijdigheid van onze wereldomvattende Rotaryorganisatie. Doe ideeën op voor jezelf, voor jouw club. Snuif inspiratie op, ga in discussie, deel je eigen ervaring, laat zelf proefballonnetjes op. Informatie en presentatie in diverse standjes, aan een simpel tafeltje, met daar tussendoor een korte inleiding.

Een drankje, een hapje, en fellowship! Voor prille Rotarians, voor nieuwsgierige Rotarians die al even meegaan, maar ook voor gezinsleden, vrienden, relaties. Dus ken je mensen die eigenlijk niet goed weten wat Rotary doet en dat wel zouden willen horen, nodig ze uit en neem ze mee.

voor meer info en aanmelden, klik hier …

 

 

 

 

ROTARYSTIMULERINGSPRIJS

 

Voor de vijfde keer op rij wordt in ons district de Rotarystimuleringsprijs uitgereikt aan een project dat zich inzet voor jeugd.

Clubs kunnen hun projecten indienen vanaf 15 maarten de termijn sluit op 1 mei.

De uitreiking vindt plaats op dinsdagavond 19 mei (19.30 uur) bij Van der Valk in Assen

Ik hoop dat er veel projecten worden aangemeld die willen meedingen naar de eerste, maar ook een tweede en derde prijs. Nadere informatie gaat binnenkort naar de clubbesturen en komt daarna uiteraard ook op de website van D1590.

 

 

 

 

WE WILLEN TWEE DAMES VOORSTELLEN….

 


Gerda Breeuwsma
RC Bolsward
2022-2023

In de laatste nieuwsflitsen van 2019 heb ik een oproep gedaan wie gouverneur zou willen worden in ’22-‘23. We zijn als bestuur heel erg blij dat we niet alleen voor ’22-‘23, maar óók voor ’23-’24 een geschikte kandidaat hebben gevonden. We willen jullie twee dames voorstellen als beoogd gouverneur, namelijk:

Gerda Breeuwsma (RC Bolsward) voor het jaar ’22-’23,
en Marijke Inklaar (RC Pekela) voor ’23-’24.

Tijdens de ALV op 28 maart vragen we de leden om in te stemmen met hun voordracht. Gerda en Marijke op voorhand alvast van harte gefeliciteerd!


Marijke Inklaar
RC Pekela
2023-2024

 

 

 

 

VERZEKERINGEN

 

Met alle activiteiten die er gaan plaatsvinden bij de clubs, is het goed om jullie te wijzen op de collectieve verzekering (bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid) die er is afgesloten voor alle Rotaryclubs, aan Rotary gelieerde stichtingen en een 10-tal specifiek genoemde Rotarystichtingen.

De huidige verzekering loopt tot 30 juni, maar is nu weer voor twee jaar verlengd. Er kan dus ook in ’20-’21 en ’21-’22 gebruik van gemaakt worden.

De clubs en stichtingen zijn hierdoor gedekt en verzekerd tegen de gebruikelijke risico’s waarvoor zij zich zullen willen verzekeren. Deze collectieve verzekering geeft een goede dekking zodat clubs zich niet in alle details hoeven te verdiepen. Wat wel noodzakelijk is, is dat het bestuur van de club ingeschreven staat bij de KvK.

voor nadere informatie en bij vragen klik hier …

 

 

 

 

SAVE THE DATE…

 

Het komende jaar staan er een paar evenementen op de kalender
waarvan ik jullie graag alvast de data wil melden, om te noteren:

 

 

·

RLI-dagen voor ons district: laatste afsluitende bijeenkomst 21 maart in Groningen

·

PETS (voor inkomend voorzitters): maandagavond 2 maart 2020, locatie Karmelklooster in Drachten

·

ALV en DISCON: zaterdag 28 maart 2020, locatie “Nieuw Allardsoog” in Bakkeveen. Thema: "Innovatie & Duurzaamheid"

·

Rotaryinformatiefestival: zaterdag 18 april 2020. Voor leden èn niet-leden in ons district

·

Rotarystimuleringsprijs 2020, voor de vijfde keer: dinsdagavond 19 mei. Locatie v.d. Valk Assen.

·

Institute “Rotary without borders”: 9-11 oktober 2020 in Amsterdam

 

 

 

 

We spreken elkaar!

 

Samen Rotary Vernieuwen

Rebecca Siebinga-Bookelmann
gouverneur 2019-2020
 

   dg@rotary-d1590.nl

   +31 6 57 57 29 65

 

 

© 2020 ROTARY IN NEDERLAND

like us   follow us   watch us:   stalk us