11

2019-2020

MEI 2020

 

 

 

ALLES IS ANDERS DAN ANDERS

 

Covid-19 is nog lang niet uit ons leven verdwenen.

Maar als ik om me heen kijk dan zie ik dat er ondanks alles veel mooie dingen gebeuren in het district. Veel clubs hebben manieren gevonden om verbonden te blijven met elkaar; via onlinebijeenkomsten (waar ook nieuwe leden worden geïnstalleerd), appgroepen, of speciale nieuwsbrieven.

En er zijn veel acties ontstaan om mensen te steunen, variërend van het uitdelen van bloemen tot het organiseren van muzikale straatvoorstellingen en kleurwedstrijden.

 

Ook zijn er clubs die hun maaltijdbudget dat nu niet besteed wordt schenken aan goede doelen. Prachtige initiatieven allemaal. Als je als club nog een activiteit wilt delen, stuur je reactie dan naar redacteur@rotary-d1590.nl en blijf ook verbonden door onze website. Want de laatste nieuwtjes zijn daar te vinden.

 

 

 

 

ROTARY, HET NIEUWE JAAR EN COVID-19

 

Ik heb van een aantal clubs de vraag gekregen hoe ze moeten omgaan met de bestuurswisseling op 1 juli, wanneer het nieuwe Rotaryjaar weer begint.

Er zijn besturen die aangegeven hebben dat ze nog even door willen, totdat er een geschikt moment is om een overdracht te hebben.

Zoals ik bij het clubbezoek heb verteld, zijn de clubs autonoom in het bepalen van hun koers (natuurlijk wel binnen RI-kaders), en dat geldt in dit geval ook.

Als een huidig bestuur nog even wil doorgaan, dan kan dat; uiteraard in goed overleg met het inkomende bestuur én de club.

Wat ik nadrukkelijk wil meegeven, is te zorgen dat de oorspronkelijke bestuurssamenstelling voor ’20-’21 wél tijdig in LeAd wordt vermeld (vooral functies voorzitter, secretaris en penningmeester), vanwege de correspondentie vanuit het district, de RAN en RI. Ook als het huidige bestuur nog een volledig jaar wil doorgaan, dan kan dat, zolang de goede bestuursgegevens per 1 juli maar op tijd in LeAd staan. Het voorkomt een hoop administratieve rompslomp.

Hoe? Bekijk de korte instructievideo …

 

 

 

 

CLUBBEZOEKEN DOOR GOUVERNEUR ’20-’21 CLEMENS GROPPE

 

Niet alleen de afsluiting van dit Rotaryjaar is anders dan anders, maar dat geldt ook voor de start van het nieuwe jaar ’20-’21. Daar waar een gouverneur zijn of haar jaar begint met het bezoeken van de clubs, zal dat voor Clemens anders zijn.

Zijn plan is om te starten met digitale bijeenkomsten met de clubbesturen om hopelijk later in het jaar de bezoeken te kunnen afleggen. Hij zal binnenkort hierover met alle inkomend-voorzitters contact opnemen.

Clemens, nu alvast heel veel succes gewenst het komende jaar met deze aanpak.

 

 

 

 

$ 10.000,- VOOR ROTARY'S DISASTER RESPONSE FUND

 

 

De Rotary Foundation heeft een oproep gedaan om een storting te doen in het Rotary Disaster Response Fund. Dit fonds biedt financiële ondersteuning bij projecten die gerelateerd zijn aan Covid-19. Ons district heeft $ 10.000,- bijgedragen. Ook kunnen clubs nu al een districtsgrant aanvragen voor een Covid-19-gerelateerd project. Wil je hier meer over weten, vraag het aan Kor Doornbos, voorzitter van de DRFC (districts-Rotary Foundationcommissie) of Joop Burbach (DRFC-coördinator districtsgrants). En mocht je club door de huidige omstandigheden nog wat geld in kas hebben, dan is een storting in dit fonds of aan de Rotary Foundation misschien het overwegen waard.

klik hier voor meer info en doneren …

 

 

 

 

EVEN VOORSTELLEN: ANGéLIQUE KLOOSTERMAN

 

In de vorige nieuwsflitsen heb ik gevraagd of er iemand belangstelling had voor de functie van districtspenningmeester.

We zijn als bestuur heel blij dat we Angélique Kloosterman (RC Harlingen) kunnen voordragen tijdens de (digitale) ALV voor deze functie.

En alvast vooruitlopend op het besluit, Angélique welkom in het districtsteam!

 

 

 

 

EN VERDER….

 

Uit: weekbericht RC Hoogeveen

·

De Discon ’19-’20 is definitief afgelast
 

·

De algemene ledenvergadering wordt d.m.v. “stemming-per-mail” gehouden.
In mei ontvangt elk clubbestuur de stukken.
 

·

Als Rotarylid ontvang je 20% korting op een Zoom-abonnement:
Klik HIER voor meer informatie.
 

·

De afgelaste internationale conventie (6-10 juni in Honolulu) wordt virtueel georganiseerd. Een mooie gelegenheid om deel te nemen.
 

·

GETS/Institute Amsterdam 2020: "Rotary Without Borders" wordt gewijzigd in een online-event. Klik HIER voor meer info.

 

 

Wees voorzichtig, blijf gezond.

 

Samen Rotary Vernieuwen

Rebecca Siebinga-Bookelmann
gouverneur 2019-2020
 

   dg@rotary-d1590.nl

   +31 6 57 57 29 65

 

 

© 2020 ROTARY IN NEDERLAND