1

2020-2021

JULI 2020

 

  

 

 

ROTARY IN BIJZONDERE TIJDEN

 

Beste Rotarians,

Een nieuw Rotaryjaar is begonnen. Sinds 1 juli heeft ons district een aantal nieuwe clubvoorzitters, districtsfunctionarissen, nieuwe assistent-gouverneurs, nieuwe commissievoorzitters, een nieuwe penningmeester, een nieuwe gouverneur voor 2022-2023 en – ook ik heb het stokje als nieuwe gouverneur voor 2020-2021 van Rebecca overgenomen.

 

 

 

Als ik het goed begrijp is het voor ons district de eerste keer dat een Rotarian met buitenlandse roots gouverneur wordt, maar dat komt in zo’n internationale gemeenschap als Rotary wel vaker voor. Als Europeaan met de Nederlandse én de Duitse nationaliteit probeer ik te zien wat mensen verbindt en niet wat hen scheidt – ook bij Rotary International. Ik ben de geschiedenis van de laatste eeuw niet vergeten, maar ik leef sinds tientallen jaren (in) een Europa zonder grenzen.

bekijk hier het nieuwe districtsteam …

 

 

 

 

WE ZOEKEN EEN DISTRICTSSECRETARIS

 

Het dagelijks bestuur van ons district is helaas nog niet compleet: Wij zijn nog op zoek naar een nieuwe districtssecretaris.

De voorkeur gaat uit naar iemand uit regio III (Drenthe), of regio IV (Noordwest-Overijssel/Noord-Flevoland), i.v.m. de samenstelling van het districtsbestuur.

klik hier als je belangstelling hebt …

 

 

 

 

NIEUW JAARTHEMA

 

De nieuwe president van Rotary International, Holger Knaack, koos als zijn nieuwe jaarthema: “Rotary Opens Opportunities”.

meer hierover: …

Deze opportunities mag je naar believen als kansen, mogelijkheden of gelegenheden vertalen – zie maar wat je kunt gebruiken! Bijzonder belangrijk vind ik de open deuren die je in het logo kunt zien. Een heel mooi recent voorbeeld daarvan mocht een Rotary-vriend van mijn club Franeker ervaren.

lees verder …

 

 

 

 

ROTARY IN TIJDEN VAN CORONA

 

De afgelopen maand hebben de AG’s (assistent-gouverneurs) in hun regio de clubs opgebeld en gevraagd hoe zij in deze bijzondere tijd hun acties hebben voortgezet en hoe zij contact hielden binnen hun clubs, en ik moet alle clubs een groot compliment geven! Ze hebben tal van acties in hun omgeving doorgevoerd en nieuwe wegen voor het contact binnen de club verzonnen.

meer: …

 

 

 

 

NIEUWE LEDEN

 

Eén club heeft tijdens de bestuurswisseling maar liefst vijf nieuwe leden geïnstalleerd!.

lees verder over dit trotse vijftal van Coevorden …

Om de clubs te ondersteunen bij het vinden van nieuwe leden, wordt de “nieuweledenregeling” ook in 2020-2021 voortgezet:

 

Elk nieuw lid jonger dan 45 jaar krijgt het eerste jaar een reductie op de contributie van € 200,-.

 

meer info …

 

 

 

 

TENSLOTTE…

 

 

Tot slot nogmaals het thema corona: ik wacht met de clubbezoeken van de gouverneur eerst even af. Ik kan (ook als oud-huisarts) het risico op besmetting van clubleden en mijzelf niet exact inschatten. Misschien lukt het later wel, of we zien elkaar alleen tijdens een onlinebijeenkomst. Daarom heb ik alle clubbesturen gevraagd om met mij contact op te nemen daarmee we even door middel van een onlinegesprek elkaar op de hoogte kunnen brengen. Gedeeltelijk is dit al gebeurd.

 

Blijf allen gezond, en een fijne zomer toegewenst!

Clemens Groppe
gouverneur 2020-2021

 

clemens@groppe.eu

+31637657290