4

2020-2021

OKTOBER 2020

 

  

 

 

ADVIES: ONLINE VERGADEREN

 

Beste Rotarians,

In de maand oktober besteedt Rotary International bijzondere aandacht aan economische en sociale ontwikkeling wereldwijd.

Maar zoals jullie weten is dit jaar in verband met corona alles anders. Daarom wil ik jullie op een advies van Rotary International attent maken:

"Vergader online of stel de vergaderingen uit!"

Dezelfde lijn wordt door Rotary in Nederland gevolgd. Daarom en ook uit eigen overwegingen heb ik vanaf 30 september geen clubs meer fysiek bezocht. Enerzijds mis ik het directe contact natuurlijk zeer, anderzijds wil ik koste wat kost voorkomen dat ik met bijna dagelijkse bezoeken aan verschillende clubs een soort superverspreider zou worden…

De meeste clubs ontmoeten elkaar inmiddels online, dat kan goed door middel van TEAMS, ZOOM en andere online-diensten. Voor Zoom bestaat trouwens voor Rotary een prijsreductie van 20% op een jaarabonnement door het codewoord: "zoomrotary".

Al met al mijn complimenten aan de clubbesturen hoe zij op de moeilijke situatie reageren en proberen het contact tussen de clubleden te behouden.

zie hier het coronabeleid van Rotary International…

en van Rotary NL …

 

 

 

 

ROTARYLEERINSTITUUT (RLI)

 

In verband met de coronapandemie heeft districtscoördinator
Jaap Bos medegedeeld dat de tweede dag van de tweede reeks
RLI-workshops (gepland voor 17 oktober)
voorlopig uitgesteld is...

 

 

 

 

NIEUWE DISTRICTSSECRETARIS

 

Op 15 oktober maakte het dagelijks bestuur (DB) van ons district kennis met Claudia Hopman, lid van de club Raalte. Zij had zich kandidaat gesteld voor de functie van districtssecretaris.

Na een vriendelijk en intens gesprek stond vast dat het DB graag met Claudia wil samenwerken. Omdat ons district een vereniging is moet deze benoeming volgens het huishoudelijk reglement nog formeel door de leden (= de clubs!) worden bevestigd.

De clubsecretarissen ontvangen eerstdaags een stemformulier.

Graag gauw invullen en terugmailen!

 

 

 

 

 

JEUGDUITWISSELING

 

Nadat in het voorjaar alle uitwisselingsstudenten naar hun vaderland werden teruggestuurd, heeft in het lopend Rotaryjaar nog geen jeugduitwisseling plaatsgevonden.

In januari wil één student voor een half jaar naar Italië vertrekken, en voor augustus staat het vertrek van misschien 53 uitwisselingskinderen naar een Europees land gepland.

Een uitwisseling naar overzee vindt vermoedelijk niet plaats.

 

 

 

 

TENSLOTTE…

 

puzzel mee voor een schone zee met Rotary Winschoten …

 

koop een kaartje voor de 28ste (online) Belcampolezing …

 

 

 

 

Vanuit mijn thuiskantoor,

met vriendelijke groeten,

blijf allen gezond,

 

 

Clemens Groppe
gouverneur 2020-2021

 

clemens@groppe.eu

+31637657290