5

2020-2021

NOVEMBER 2020

 

  

 

 

NOVEMBER: MAAND VAN DE ROTARY FOUNDATION

 

Beste Rotarians,

In de maand november besteedt Rotary International bijzondere aandacht aan de Rotary Foundation. “Onze” stichting is enorm succesvol: al twaalf jaar op rij scoort de Rotary Foundation in de Charity Navigator, een groot internationaal platform voor de beoordeling van grote charitatieve stichtingen, met vier sterren op het hoogst mogelijke niveau!

Rotary International vraagt alle leden om per jaar 100 $ te doneren, dat is per maand rond 7,20 €, dus de waarde van een koffie en een wijntje in het clublokaal. Vanuit de Foundation stroomt na drie jaar de helft van het vanuit de districten gegeven geld weer terug voor ondersteuning van lokale en internationale projecten, de districtsgrants en de global grants.

 

Zo nodig kan elke club informatie aanvragen via de districts-Rotary Foundationcommissie (DRFC).

 

meer info over de Rotary Foundation op onze districtssite …

… en op de site van Rotary International …

 

 

 

 

ROTARY ONLINE

 

Het Rotaryleven gaat momenteel in bijna alle clubs van ons district online door, gedeeltelijk met een frequentie van eens in de twee weken, maar ook in “normale” frequentie. En al is het ook voor een kleiner gedeelte van de clubs, ga gewoon door, ik schrijf deze maandbrieven ook voor minder dan de helft van onze leden!

Tijdens mijn clubbezoeken heb ik ook gezien en gehoord: verjaardagsliedjes, online-installatie van nieuwe leden, -spreekbeurten, -discussies, niets wat niet kan!

Ook vond een eerste onlinebijeenkomst van Rotarians van de districten 1590 en 1850, ons Duitse buurdistrict, plaats met als thema: "De essentie van het verschil".

 

 

 

 

DISCON

 

Intussen gaat de planning voor onze gemeenschappelijke multidistrictconferentie door, die op 19 juni 2021 in Papenburg zal plaatsvinden.

Mijn collega-gouverneur van district 1850, Marja Ritterfeld, van oorsprong Nederlandse, en ik, hopen op een inspirerende conferentie met veel ontmoetingen en gesprekken onder Rotarian fellows van beide kanten van de grens.

 

 

 

 

 

PUZZEL MEE VOOR EEN SCHONE ZEE

 

Deze week is de distributie van de Rotarypuzzels t.b.v. “End Plastic Soup” begonnen. De puzzels worden in grote aantallen naar Nederland, maar ook naar Duitsland, Australië, Amerika, Oostenrijk, en een aantal andere landen verstuurd.

 

Wat een succes!

 

Hoe het idee voor de puzzel ontstond …

 

 

 

 

 

 

Blijf allen gezond,

 

Clemens Groppe
gouverneur 2020-2021

 

clemens@groppe.eu

+31637657290