© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

nieuwsflits septembernummer 1

 

Graag stel ik mij als nieuwe gouverneur van ons district 2021-2022 hierbij voor. Mijn naam is Steven Helfrich. Ik vind het een eer om een jaar lang aanvoerder van ons district te zijn en ik heb er ontzettend veel zin in! Ik ben lid van de RC Appingedam-Delfzijl. Nadat ik al een tijdje in functie was, hing mijn voorganger mij onlangs de gouverneursketting om. Daarbij heb ik Clemens Groppe uitvoerig gecomplimenteerd voor de wijze waarop hij ons in een moeilijk coronajaar toch wist te inspireren.

VERSLAG GOUVERNEURSOVERDRACHT...

 

thema

 

Het internationale thema dit jaar is:

 

Door klaar te staan voor anderen krijgt ook ons eigen leven meer betekenis. “Be Changemakers” was de oproep van RI-president Shekhar Mehta (video). Mijn persoonlijke thema voor dit jaar is: fellowship en vocational service. Ik wens jullie allemaal een energiek en prachtig Rotary-jaar!

 

districtssite

 

Ik wil jullie vragen geregeld onze districtssite te bezoeken. Hier vind je alle informatie die van belang is voor het goed reilen en zeilen van een club.

NAAR ONZE HOMEPAGE...

 

landelijke informatiedag jeugduitwisselingen

 

Op 18 september a.s. vindt de informatiedag plaats voor de uitwisselingsprogramma’s van Rotary.

 

ALLE INFO VIND JE HIER...

 

Rotaryfestival

 

Op 15 mei 2022 zal het eerste Rotaryfestival plaatsvinden. Het festival wil op eigentijdse manier laten zien wat Rotary betekent.

 

ALLE INFO VIND JE HIER...

 

 

Shelterbox

 

Op Haïti heeft kortgeleden een verschrikkelijke natuurramp plaatsgevonden. Rotary komt in actie via de stichting Shelterbox. Elke donatie is welkom.

 

MEER INFORMATIE...

 

Rotary Doctors

 

Op zaterdag 13 november presenteert de stichting Rotary Doctors Nederland zich met een congres in Nijkerk. Er is veel nieuw elan. Leuk te constateren dat inmiddel zowel de voorzitter als de secretaris van RDN tot ons district behoren.

 

ALLE INFO LEES JE HIER...

 

pluktuin

 

De Rotaryclubs Leeuwarden-Oldehove en Franeker zetten de bloemetjes buiten.

 

MEER INFO...

 

clubbezoeken september

 

Inmiddels heb ik mijn eerste clubbezoek (aan RC Schiermonnikoog) achter de rug. Voor deze maand ziet de planning er verder als volgt uit (zie ook districtssite).

 

·

21 september RC Drachten

·

22 september RC Beilen

·

23 september RC Eems-Dollard

·

27 september RC Zwolle-Noord

·

28 september RC Zwolle-IJsselland

 

DISTRICTSAGENDA...