LANG LEVE LELYSTAD

Dankzij samenwerking tussen de clubs Lelystad en Lelystad-Batavia spande de polderhoofdstad dit jaar de kroon voor wat betreft het huisvesten van buitenlandse studenten. Voor maar liefst zes jongeren werd in het kader van het Long Term Exchange Programm een hele rits gastoudergezinnen geworven. Het betekende tevens, dat eenzelfde aantal tieners uit Lelystad uitzwierf naar soms verre buitenlanden.

 

Het totaal aantal jongeren dat in 2017-2018 dankzij Rotary van en naar ons land kon worden uitgewisseld, liep op tot boven de vijftig. Uit achttien verschillende landen kwamen zij. Voor het komend jaar zijn staat de teller op 37.

Aan het record van Lelystad zal niet vreemd zijn, dat jeugdcoördinator Barbara Tusveld daar zetelt. Zij was ook een drijvende kracht achter de voorlichtingsdag die begin juni rond de diverse uitwisselingsprogramma’s in Lelystad werd georganiseerd. Die mondde tegen de avond uit in een werelddiner met gerechten uit de diverse landen. Met dans, muziek en cabaret zorgden de studenten vervolgens voor een spetterende afsluiting. Shelter Box hield er een vorstelijk bedrag aan over.

District 1590 heeft voor 2018-2019 vier jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar geselecteerd voor uitzending als Jaarstudent. Dat zijn Marieke Elsenaar (RC Oosterwolde), Thom Janssen (RC Harlingen), Alessia Bertana (RC Lelystad-Batavia) en Ruben Talstra (RC Drachten).

 

Coördinator Barbara Tusveld met het zestal van Lelystad. V.l.n.r. Katie (VS), Abbi (Canada), Ivanhoe (Mexico), Bernarda (Ecuador), Aaron (VS) en Bruno (Peru).