© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

"Leefklimaat" online op Schier

De experimentele online-Rotaryclub “Leefklimaat” waartoe oud-gouverneur Rebecca Siebinga het initiatief nam, heeft nog de status “in oprichting”, maar dat weerhoudt de groep enthousiastelingen er niet van om al activiteiten te ontwikkelen. Tweemaal per maand is er een onlinebijeenkomst. Hoewel de club bij district 1590 zal worden ingeschreven, kunnen leden uit alle windstreken komen. Een enkele keer zal er voor wie daarvoor de tijd heeft ook een fysiek treffen zijn. Zoals een maand geleden in ’t Gooi, waar op World Earth Day een plaatselijke Rotaryclub assistentie werd geboden bij een grote zaaiklus.

Als mooi voorbeeld van de kansen die online biedt, kunnen geïnteresseerden op dinsdag 5 juli aanschuiven bij een lezing door Erik Jansen, boswachter ecologie op Schiermonnikoog. Erik (dan net een paar dagen voorzitter van de plaatselijk Rotaryclub) zal het hebben over de gevolgen van klimaatverandering voor het natuurbeheer op zijn Waddeneiland. De lezing is van 19.00 tot 20.00 uur. Men kan zich opgeven door via de link https://www.linkedin.com/events/6932394983303880704/, het evenement toe te voegen aan de agenda, of door een mail te zenden aan: leefklimaat.io@gmail.com  In het laatste geval wordt dan een link doorgestuurd.

Wie over de mogelijkheden van deze nieuwe club meer wil weten, kan met Rebecca Siebinga contact opnemen via rebecca.siebinga@live.com 

Rotary is (naast de traditonele) wereldwijd op zoek naar nieuwe clubvormen. Kort nadat Rebecca met haar initiatief kwam, noemde toevallig onze nieuwe internationale president Jennifer Jones éénthemaclubs als nieuwe kans. In het eerstvolgende nummer van Rotary Magazine wordt aan dit experiment ook aandacht besteed.