Kerst inspireert Rotaryclubs

Op tientallen plaatsen heeft ook dit jaar weer de kersperiode aan Rotarycubs inspiratie verschaft om geld in te zamelen voor goede doelen. Natuurlijk waren er weer de Santa Runs, waarbij in district 1590 twee clubs zich voor het eerst meldden: Harlingen en Drachten.

In die laatste plaats werkten de twee Rotaryclubs bij de organisatie samen. In voorbije jaren was van gezamenlijke initiatieven maar spaarzaam sprake. De Kerstgedachte en het sympathieke doel (de gemeentelijke Voedselbank) sloegen nu een brug, die men in de toekomst vaker op wil gaan. Onder de deelnemers in Drachten was de elf weken oude Rafaël Harmsen….. In Harlingen waren het de plaatselijke Babybank en de landelijke Nierstichting die van de opbrengst van de Santa Run profiteerden.

Ook in Emmen sloegen de (drie) Rotaryclubs de handen ineen. In het Valtherbos werd kort na Sinterklaas een enorme, 25 meter hoge fijnspar gekapt. Onder poolitiebegeleiding werd die naar zijn plaats tegenover de Grote Kerk in Emmen vervoerd. Vervolgens werd dat het centrum van tal van fundraising-activiteiten. Er werden kerstballen verkocht, de JWF-kapel trad op met Linda Wagenmakers, en Joris Linsen maakte er zijn t.v.-programma Joris’ Kerstboom. De baten gingen naar het Kinderkamp Z.O.-Drenthe.

RC Veendam haakte in op de jaarlijkse kerstmarkt en liet weer heel wat Sterren Stralen. RC Coevorden concentreerde de kerstactiviteiten in Dalen. Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven die Rotaryclubs in de decembermaand ondernamen.