OUDSTE FLEVOCLUB JUBILEERT

Letterlijk voor dag en dauw verzamelden de leden van RC Dronten zich op de boerderij om met een ontbijt tussen de koeien te beginnen aan hun gouden jubileumdag. Het grote feest was enkele dagen later, en daartussenin haalde de club nog snel een groot bedrag op met een haringparty. Via een Amerikaanse veiling bracht een vaatje Hollandse nieuwe maar liefst 17.400 euro op…..

Op het jubileumfeest was de eerste voorzitter van vijftig jaar geleden ook present. Bovendien waren er 27 buitenlanders van de Duitse en Engelse zusterclubs. De club Dronten zelf telt momenteel 48 leden.

Met de start van de feestelijkheden op de boerderij ging de club min of meer terug naar zijn wortels. Aan een kwart van haar leden uit de agrarische hoek, is dat nog steeds af te lezen. Dronten was de eerste Rotaryclub die in de droogvallende Flevopolder werd opgericht. De eerste bewoners vestigden zich begin 1962 in een gebied waar men als eersten droge voeten had. Toen Dronten (in 1967) al een Rotaryclub rijk was, kwamen in Lelystad pas de eerste bewoners. Daar ontstonden twee clubs, die evenals Dronten tot district 1590 gingen behoren. Later volgden drie clubs in Almere en één in Zeewolde, die bij (globaal) Utrecht en Het Gooi werden ingedeeld.