Rotarywiel in tulpenbollen

endpolionow

Komend voorjaar zullen honderden tulpen op een aantal verkeersrotondes het Rotary-wiel vertolken. In ieder geval de clubs van Hardenberg en Groningen-Noord zijn er al druk mee bezig geweest. Maar wat belangrijker is: de doelstelling om in district 1590 een paar duizend doosjes met de End Polio Now-tulp aan de man te brengen, heeft zijn doel bereikt. Halverwege november werd het streefgetal van 2400 gehaald. Inmiddels heeft de teller de 3000 ruimschoots overschreden.

 

Twee jaar geleden verwierven de Nederlandse gouverneurs de rechten op een nieuwe tulp, die End Polio Now Tulp werd gedoopt. De bloem werd ingezet in de strijd tegen deze kinderziekte. Aan het begin van het lopende clubjaar werd besloten er een stevige duw aan te geven. Als elke club minimaal een pakket van 50 doosjes tulpenbollen zou kopen, kon dat een enorm bedrag voor The Rotary Foundation opleveren, waaronder de polioacties vallen. Geld dat voor dit doel wordt ingezameld, wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd. Op die manier zullen de tulpenbollen in district 1590 een uiteindelijk bedrag van 95.000 euro voor dit goede doel opleveren.

Door de snelle en spontane reactie van veel clubs kunnen de bollen mooi op tijd de grond in. De gouverneur maakt er bij zijn clubbezoeken flink reclame voor. De clubs die nog niet zijn bezocht, kunnen natuurlijk zelf het initiatief nemen. Alle informatie staat al enige tijd op www.endpolionowtulp.nl

Dankzij eerdere acties voor polio-inentingen heeft Rotary de ziekte vrijwel overal verjaagd. Maar er zijn nog enkele landen waar een laatste offensief nodig is. De tulpenactie in Nederland is een mooie vondst. Het voelt goed dat met dit oer-hollandse product een zo mooi gebaar kan worden gemaakt naar kinderen waarvan de gezondheid in gevaar is. “Duizend gele, duizend rode, wensen hun het allermooiste…..”

 

Leden van Hardenberg hebben het Rotary-wiel op de rotonde uitgezet en poten vervolgens de tulpen.

 

en het resultaat in april…