WATERWANDELWEG DANKZIJ ROTARY

waterww

Water staat hoog op de lijst van Rotary-ambities. Burgemeester Ina Adema en heemraad Lida Schelwald kregen daarom slechts een klein flesje Lelystads water om er in de polderhoofdstad het Waterwandelpad mee te dopen. Zuinigjes, maar wel heel feestelijk openden zij daarmee een mooi initiatief van RC Lelystad-Batavia.

 

Sinds dit jaar waarin de Zuiderzeewet een eeuw bestaat, zorgen de zestien infoborden nu langs de wandel- en fietsroute voor visualisering van een boeiend stuk geschiedenis. “Waar kun je zeggen dat je op de zeebodem woont?”, hield burgemeester Adema de bezoekers op de openingsdag voor. Via de verhalen en illustraties op de informatiepanelen zullen wandelaars en fietsers stilstaan bij de historie, genieten van het landschap, en in verbeelding wegdromen. “Lelystad heeft er dankzij Rotary weer een visitekaartje bij”, stelde de burgemeester vast.

Water heeft vele gezichten. Het kan een ernstige bedreiging vormen. Het is ook heel nuttig als drinkwater, wat voor miljoenen een schaars goed is. Maar water heeft ook gewoon een heel leuke kant: om te zwemmen en te watersporten. Aan de Lelystadse kust komen veel van die verschillende facetten samen.

De Waterwandelweg start aan de Oostvaardersdijk, naast de ingang naar het VOC-schip Batavia. De RC ontwierp en plaatste de borden. Verschillende instanties sponsorden. Het plaatsen had men al een maand eerder willen doen, maar dat hield het waterschap tegen. In het winterhalfjaar mag er niet in de dijk worden geboord…..

 

 

Meer info:.