Rotary connects the world

 

Veel Rotarians zien altijd uit naar het nieuwe jaarthema dat Rotary voor het volgende clubjaar heeft uitgekozen. Rebecca Siebinga (Rotaryclub Drachten) was er als inkomend gouverneur van district 1590 bij, toen de nieuwe internationale president Mark Daniel Maloney de onthulling deed: “Rotary connects the World”.

 

Niet altijd is er een passende Nederlandse vertaling te vinden, maar ditmaal komt het dicht bij “Rotary verbindt de wereld”. In het verre San Diego, waar de jaarlijkse Assembly en training van de ruim vijfhonderd nieuwe gouverneurs plaatsvindt, riep Maloney zijn toehoorders op om het thema onder de Rotarians te verspreiden en hopelijk veel enthousiasme en uitdaging te bewerkstelligen.

 

Ook zei hij te hopen dat het hem was gelukt om de deelnemers genoeg inspiratie mee te geven om met succes samen aan de toekomst van Rotary te werken en gezamenlijk grootse dingen tot stand te brengen.

 

Het nieuwe jaarthema lijkt mooi aan te sluiten op dat van het lopende clubjaar “Be the Inspiration”. De man in district Noord-Nederland die de internationale zaken in zijn portefeuille heeft, is enthousiast.

“Een scala aan toepassingsmogelijkheden”, concludeert Cees Smit Sibinga. “Het past perfect in de opzet en activiteiten van Fellowships en Rotarian Action Groups, Rotary Peace en Community Corps, naast de jeugduitwisselingen, jaarkinderen en GSE’s.”

 

Bekijk de toespraak waarin de RIPE (Rotary International president-elect) het thema onthult

 

meer info op de site van Rotary International …