Rotaryleerinstituut (RLI)

rli

Gouverneur Rebecca Siebinga heeft voor district 1590 (Noord-Nederland) het initiatief genomen voor de Nederlandse variant van het Rotary Leadership Institute. Voortaan te noemen: Rotaryleerinstituut (RLI).

Het RLI is bedoeld voor Rotarians die zich - hetzij vanuit hun functie, hetzij vanuit persoonlijke interesse - meer willen verdiepen in alles wat met Rotary International, haar projecten, activiteiten en mogelijkheden te maken heeft.

 

In een drietal interactieve trainingsbijeenkomsten op zaterdagochtend zullen ervaren Rotarians (oud-gouverneurs, districtscommissievoorzitters, et cetera) de cursisten bijpraten over relevante thema’s.

De thema’s zijn onder meer: teambuilding binnen de clubs; succesvolle Rotaryprojecten; de organisatiestructuur van Rotary; pr & communicatie; succesvol ledenbeleid. Ook typische Rotaryzaken zoals vocational service, young generationsprojecten en The Rotary Foundation komen aan de orde.

De eerste bijeenkomsten zullen starten in het voorjaar van 2020. De exacte data worden nog bekendgemaakt.

De opleiding is zeer geschikt voor (inkomende) bestuursleden en commissievoorzitters, maar zeker ook voor ieder ander die een actieve rol binnen een Rotaryclub wil vervullen.

De kosten zullen zeer beperkt zijn; te denken valt aan ongeveer € 100,- p.p. voor drie trainingsochtenden inclusief de lunch. Wellicht dat clubs (een deel van) de kosten voor hun rekening willen nemen.

 

Geïnteresseerd? Laat het per e-mail weten: j.t.b.bos@ziggo.nl

 

Jaap T.B. Bos & Cees Smit Sibinga
coördinatoren RLI district 1590