© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Rotary vieren

Na een lastige periode: nu Rotary vieren!

 

Op een heerlijke zomeravond op landgoed Ekenstein, de thuishaven van zijn RC Appingedam-Delfzijl, kreeg Steven Helfrich dan eindelijk de gouverneursketting van district Noord-Nederland omgehangen.

Officieel was hij al twee maanden in functie, maar pas nu leek er een mooie, veilige gelegenheid om de overdracht te formaliseren. Velen, zowel uit club als district, waren getuige van de feestelijke ceremonie.

Eigenlijk had niemand het liever meer willen hebben over die nare periode die het werk van oud-gouverneur Clemens Groppe en zelfs (deels) van diens voorganger Rebecca Siebinga verlamde. Er werd anderhalf jaar lang een wissel getrokken op het aanpassingsvermogen van alle Rotarians. 

“Het had leuker gekund”, zei Groppe koeltjes. Hij roemde de flexibiliteit van zijn mensen in D1590 om in de coronatijd toch het gezicht en de doelstellingen van Rotary te laten zien. Het district had ervoor gezorgd dat Clemens Groppe voor het “redden” van dit zware jaar werd beloond met een zoveelste paulharrisonderscheiding, waardoor die nu schittert met een dieprode robijn.


Steven Helfrich legde nogeens uit, dat hij zijn gouverneursjaar in het teken heeft gesteld van Fellowship en Vocational. Het laatste thema wekt geen verbazing, omdat hij op districtsniveau al 9 jaar lang die kar trekt. Dienstbaar zijn vanuit je beroep, veel bedrijfsbezoeken, en stimuleren van ethische waarden ziet hij als speerpunten voor Rotaryclubs.

En Fellowship is een must om in clubs de goede sfeer te scheppen die nodig is om samen tot daden te komen. “Vind de verbinding, zoek elkaar op. Wees trots op elkaar”, hield Steven iedereen voor. “Kortom: vier Rotary!”