© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Oekraïners in Nederland Fietsland

1 / 3

   
De grote groep Oekraïners die onlangs neerstreek in de gemeente Raalte werd door RC Raalte verblijd met een oer-Hollands geschenk: tientallen nieuwe of gerepareerde fietsen. Het was tevens een zeer praktische geste, want het bevordert de integratie van de vluchtelingen in hun gastland. Kinderen kunnen net als hun leeftijdsgenootje op de fiets naar school, en hun ouders zijn in hun nieuwe omgeving behoorlijk mobiel.


De Stichting Salland voor Oekraïne brengt voor dit soort projecten diverse partijen met elkaar in contact. In dit geval werd RC Raalte voor de fietsen verwezen naar een organisatie die zich normaal inzet om verslaafden bij te staan om een nieuw leven op te zetten.


Rotary Raalte heeft geld ingezameld om deze fietsen te kunnen bekostigen. Hebt u zelf een nette of gemakkelijk te repareren fiets om aan te bieden informeer dan bij het inzamelpunt Salland voor Oekraïne aan de Grotestraat 3 in Raalte.

 


Op de foto's Ellen Regelink-Witten van de stichting communityservice RC Raalte, met Tactus-manager Erik Burink, en een medewerker van de fietswerkplaats, en bij de aanbieding van enkele van de fietsen, met rechts René de Vrieze van de stichting Salland voor Oekraïne.

(foto's: Mannie Klein-Velderman)