© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

puzzelen voor een schone zee

puzzel

 

ACTIE VOOR ENDPLASTICSOUP KRIJGT VERVOLG

De coronacrisis is toch nog ergens goed voor. De door RC Winschoten gelanceerde legpuzzel van 1000 stukjes bleek een schot in de roos. Maar liefst € 60.000 kon worden aangeboden aan EndPlasticSoup. “Een groot succes. Het is onze beste actie ooit geworden”, zegt voorzitter Freerk Potze.

Naast de vele bestellingen uit eigen land, kwamen er orders uit onder meer Australië, de V.S., Spanje, Zwitserland en Turkije. En nadat er een artikel in het Duitse Rotary-blad stond, stroomden ook de bestellingen en enthousiaste reacties van onze oosterburen binnen. Winschoten is nu nagenoeg uitverkocht. De laatste van deze puzzels in kerstsfeer zijn nog via de speciale site te bestellen. Maar daarna krijgen liefhebbers een herkansing. Ook komende zomer komt er een puzzel waarmee men kan bijdragen aan een schone zee.

RC Winschoten speelde vorig jaar in op de puzzelrage tijdens de coronacrisis. Een geweldige vondst. Er werden ruim 5.000 puzzels verkocht en er is nog steeds veel vraag naar. Daarom komt er dus een vervolg. De tekenaar is alweer aan de slag met een nieuwe puzzel. Dit keer niet met vijftig rennende kerstmannen en -vrouwen, maar met allerlei activiteiten rondom de internationale Rotary-summercamps. Het wordt een echte zomerpuzzel, die eind mei landelijk én internationaal wordt gelanceerd. Ook dan weer gaat de opbrengst naar EndPlasticSoup, want dat past bij het internationale thema van Rotary wereldwijd: Protecting the Environment.’

 

SAMEN VOOR ENDPLASTICSOUP!

 

In 2050 is er geen plastic soep meer in de oceanen, zeeën en is er geen plastic afval meer in onze meren, rivieren, parken, bossen en op de straten. Rotary-, Rotaract- & Interactclubs uit de hele wereld helpen mee om het plastic probleem op te lossen en te voorkomen.