© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

info 2023

 
 
Zet je jongerenproject in de schijnwerpers! 

 

Veel projecten staan in deze tijd onder druk en het is zeker voor jongeren extra lastig om hun weg in de maatschappij te  (blijven) vinden. Daarom is een stimuleringsprijs voor jongerenprojecten meer dan ooit van groot belang. 

 

In 2023 organiseert Rotary voor de zevende keer de jeugdstimuleringsprijs van Rotarydistrict 1590 (Noord-Nederland). Dit district bestaat uit vier regio’s: Friesland, Groningen, Drenthe en NW-Overijssel/Flevoland-N. 

 
Wat is het prijzengeld?

Er is een geldprijs van € 2.500 voor de prijswinnaar per regio (in totaal dus 4 x € 2.500). De districtswinnaar wordt door een vakjury uit de vier regiowinnaars gekozen en krijgt een verdubbeling van de prijs.

 

 

Welke jongerenprojecten mogen meedoen?

Verenigingen en stichtingen kunnen projecten indienen die aan de volgende criteria voldoen:

• Het project draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen (van 0-27 jaar)
• De uitvoerbaarheid van het project is realistisch
• Er zijn vrijwilligers bij de uitvoering van het project betrokken
• Het project heeft maatschappelijk effect

Het mag een nieuw project zijn of voortborduren op bestaande initiatieven. Het kan gaan om een lokaal, regionaal, landelijk of internationaal project. Er bestaat een link van het project met één (of meer) van de vier regio’s (al dan niet via een Rotaryclub).

 

 

Heeft een stichting/vereniging de laatste 5 jaar een Rotaryjeugdstimuleringshoofdprijs, dan wel een regioprijs gewonnen, dan is het project uitgesloten van deelname.

hoe kun je meedoen?

Je maakt een filmpje van maximaal 3 minuten waarin een zo goed mogelijk beeld wordt gegeven van het project. (N.B. uitsluitend filmpjes op YouTube of Vimeo!)
Daarnaast beschrijf je het project zo volledig mogelijk in het aanmeldformulier. Dit stuur je zelf in (dus niet via een andere organisatie of Rotaryclub).

(Het voorbeeld links is de winnaar van 2022.)

wanneer kun je meedoen?

Vanaf 1 januari 2023 tot en met 28 februari 2023 kun je het project aanmelden:

 
Hoe worden de winnaars gekozen?

Dat gaat in twee rondes: eerst wordt door de Rotaryclubs per regio een winnaar gekozen (van 1 tot 15 maart). Van 15 maart tot 14 april kiest de vakjury in de tweede ronde uit de vier regiowinnaars het project dat dit jaar de districtshoofdprijs wint. De prijsuitreiking is op 15 april.


platform voor genomineerden en winnaars

Alle projecten die meedoen en dus voldoen aan de gestelde criteria, worden in principe een jaar lang vermeld op de website van het district. Daarmee ontstaat een platform van jongerenprojecten die zichtbaar zijn voor alle Rotaryclubs en andere organisaties waardoor spin-offmogelijkheden worden vergroot.

De filmpjes van de prijswinnaars blijven - indien mogelijk - langer zichtbaar op de website.

nog vragen?

Stel ze aan de assistent-gouverneurs van de vier regio's in ons district (e-mailadres in het kaartje)

deel deze pagina: