© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

info 2022

Zet je jongerenproject
in de schijnwerpers! 


Veel projecten staan in deze tijd onder druk en het is zeker voor jongeren extra lastig om hun weg in de maatschappij te  (blijven) vinden. Daarom is de stimuleringsprijs voor jongerenprojecten meer dan ooit van groot belang. 

In 2022 organiseren de Rotaryclubs in district Noord-Nederland voor de zesde keer de Rotaryjeugdstimuleringsprijs. Het district Noord-Nederland bestaat uit de vier regio’s: Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland/Overijssel. 


wat is het prijzengeld?

Er is een geldprijs van € 2.500 voor de prijswinnaar per regio (in totaal dus 4 x € 2.500). De districtswinnaar wordt door een vakjury uit de vier regiowinnaars gekozen en krijgt een verdubbeling van de prijs.


welke jongerenprojecten mogen meedoen?

Verenigingen en stichtingen kunnen projecten indienen die aan de volgende criteria voldoen:

  • Het project draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen (van 0-27 jaar)
  • De uitvoerbaarheid van het project is realistisch
  • Er zijn vrijwilligers bij de uitvoering van het project betrokken
  • Het project heeft maatschappelijk effect

Het mag een nieuw project zijn of voortborduren op bestaande initiatieven. Het kan gaan om een lokaal, regionaal, landelijk of internationaal project. Er bestaat een link van het project met één (of meer) van de vier regio’s (al dan niet via een Rotaryclub). Heeft het project eerder een Rotarystimuleringsprijs gewonnen, dan is het project uitgesloten van deelname.


hoe kun je meedoen?

Je maakt een filmpje van maximaal 3 minuten waarin een zo goed mogelijk beeld wordt gegeven van het project.
(N.B. uitsluitend filmpjes op YouTube of Vimeo!) 
Vertel bijvoorbeeld in een presentatie over het doel van het project, hoe het werkt en wat je doet.  Daarnaast beschrijf je het project zo volledig mogelijk in het digitale aanmeldformulier. Dit stuur je zelf in (dus niet via een andere organisatie of Rotaryclub). 

(Het voorbeeld rechts is de winnende inzending van 2021.)


BEKIJK OOK DE ANDERE FILMPJES VAN 2021...


wanneer kun je het project aanmelden?

Vanaf 31 januari 2022 tot en met 31 maart 2022 kun je het project aanmelden:

GA DIRECT NAAR HET AANMELDFORMULIER...


hoe worden de winnende projecten gekozen?

Op 21 mei 2022 vindt de verkiezing voor de Rotaryjeugdstimuleringsprijs plaats. We hopen in ieder geval dat het live kan. Die verkiezing bestaat uit twee rondes:


  • In de eerste ronde wordt per regio het winnende project gekozen. Alle Rotaryclubs in de betreffende regio verdelen hun punten over de projecten die meedoen in hun regio. Het project met het hoogst aantal punten wint de eerste prijs voor die regio.
  • In de tweede ronde brengt de vakjury haar stem uit op de vier regiowinnaars. Zo mogelijk tijdens een fysieke bijeenkomst met publiek. Het project met het hoogst aantal punten wint daarmee de districtshoofdprijs.


platform voor genomineerden en winnaars


1 of 1

"Young Leaders", de winnaar van 2021...


Alle projecten die meedoen en dus voldoen aan de gestelde criteria, worden in principe een jaar lang vermeld op de website van het district. Daarmee ontstaat een platform van jongerenprojecten die zichtbaar zijn voor alle Rotaryclubs en andere organisaties waardoor spin-offmogelijkheden worden vergroot. De filmpjes van de prijswinnaars blijven - indien mogelijk - langer zichtbaar op de website.


nog vragen?

Stel ze aan de assistent-gouverneurs van de vier regio's in ons district (e-mailadres boven het kaartje):deel deze pagina:


TERUG NAAR HOMEPAGE DISTRICT...