info stimuleringsprijs 2021

RSP

Vanuit onze visie - dat wij een wereld zien waarin mensen duurzame verbeteringen in gang zetten - wil Rotary initiatieven stimuleren die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen tot 27 jaar, én maatschappelijk effect hebben...

Rotarystimuleringsprijs 2021

zet je jongerenproject in de schijnwerpers!

 

Juist in coronatijd staan veel projecten onder druk en is het voor met name jongeren extra lastig om hun weg in de maatschappij te (blijven) vinden. Daarom is de stimuleringsprijs voor jongerenprojecten meer dan ooit van groot belang. Kan jouw jongerenproject de schijnwerpers en het prijzengeld in deze tijd als ondersteuning goed gebruiken? In 2021 organiseren de Rotaryclubs in district Noord-Nederland voor de vijfde keer de Rotarystimuleringsprijs. Het district Noord-Nederland bestaat uit de vier regio’s Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland/Overijssel. De verkiezing wordt in 2021 anders georganiseerd dan in de voorgaande jaren

 

wat is het prijzengeld?

Er is een geldprijs van € 2.500 voor de prijswinnaar per regio
(in totaal dus 4 x € 2.500). De districtswinnaar wordt door een vakjury uit de vier regiowinnaars gekozen en krijgt een verdubbeling van de prijs.

 

welke jongerenprojecten mogen meedoen?

Verenigingen en stichtingen kunnen projecten indienen die aan de volgende criteria voldoen:

·

Het project draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen (van 0-27 jaar)

·

De uitvoerbaarheid van het project is realistisch

·

Er zijn vrijwilligers bij de uitvoering van het project betrokken

·

Het project heeft maatschappelijk effect

Het mag een nieuw project zijn of voortborduren op bestaande initiatieven. Het kan gaan om een lokaal, regionaal, landelijk of internationaal project. Er bestaat een link van het project met één (of meer) van de vier regio’s. Het is geen voorwaarde dat het project een link heeft met een Rotaryclub. Heeft het project eerder een Rotarystimuleringsprijs gewonnen, dan is het project uitgesloten van deelname.

 

hoe kun je meedoen?

Je maakt een filmpje van maximaal 3 minuten over het project waarin een zo goed mogelijk beeld wordt gegeven van het project.

Vertel bijvoorbeeld in een wervend praatje over het doel van het project, hoe het werkt en wat je doet.

Daarnaast wordt het project zo volledig mogelijk beschreven op het digitale aanmeldformulier.

 

Het aanmeldformulier met de link naar je filmpje stuur je zelf in (dus niet via een andere organisatie of Rotaryclub) op de website www.rotary.nl/d1590/rotarystimuleringsprijs

 

wanneer kun je het project aanmelden?

Vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 maart 2021 kun je het project aanmelden door inzending van het digitale aanmeldformulier.

 

hoe vindt de verkiezing plaats?

In mei 2021 vindt de verkiezing voor de Rotarystimuleringsprijs digitaal plaats. De verkiezing bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde wordt per regio het winnende project gekozen. Alle Rotaryclubs in de betreffende regio verdelen hun punten over de projecten die meedoen in hun regio. Het project met het hoogst aantal punten wint de eerste prijs voor die regio.

In de tweede ronde brengt de vakjury haar stem uit op de vier regiowinnaars. Het project met het hoogst aantal punten wint daarmee de districtshoofdprijs.

 

platform voor genomineerden en winnaars

Alle projecten die meedoen en dus voldoen aan de gestelde criteria, worden na 1 mei 2021 via een link naar het filmpje, een jaar lang vermeld op de website van de Rotarystimuleringsprijs. Daarmee ontstaat een platform van jongerenprojecten die zichtbaar zijn voor alle Rotaryclubs en andere organisaties waardoor spin-offmogelijkheden worden vergroot. De filmpjes/presentaties van alle prijswinnaars krijgen een blijvende vermelding op de website.

 

 

 

 

 

NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen over het meedoen aan de Rotarystimuleringsprijs? Dan kun je contact opnemen met de assistent-gouverneur van de desbetreffende regio:

 

Ga met de muis over de blauwe regio-aanduidingen op het kaartje om te zien wie dat is…

(op een smartphone werkt dit waarschijnlijk niet)

 

 

MAAK JE KEUZE: