COVID-19 Response

Wereldwijd worden landen zwaar getroffen door het COVID-19 virus. Ingrijpende maatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus te beperken en de gevolgen van de pandemie zijn enorm. De Corona crisis vraagt om een wereldwijde solidariteit en inspanning van Rotarians om op de plekken waar dit het hardst nodig is, te helpen.

We kunnen er trots op zijn dat de wereldwijde End Polio Now infrastructuur die mede door Rotarians is gerealiseerd, al wordt gebruikt om landen te ondersteunen in de voorbereiding en in de acties om COVID-19 te herkennen en de verspreiding tegen te gaan.

De Rotary Foundation (TRF) heeft $ 3 miljoen beschikbaar gesteld voor wereldwijde hulpverlening aan het Disaster Response Fund. Dit fonds is opgericht om Rotaryclubs en districten in rampgebieden te ondersteunen in hun acties om gemeenschappen te helpen. Hoezeer Nederland ook door het virus is getroffen, het is nog vele malen erger in andere delen van de wereld. Als Rotarians is het nu de gelegenheid om solidair te zijn met de vele getroffenen en als PEOPLE OF ACTION de krachten te bundelen. Dat kan op verschillende manieren:

1.

Door te doneren aan het Disaster Response Fund van de TRF: individueel of als Rotary club. De Nederlandse Rotary Foundation heeft de ANBI status waardoor individuele donaties aftrekbaar zijn.

2.

Clubs kunnen via District Grant projecten dichtbij of verder weg ondersteunen. Projecten die gericht zijn op de bestrijding van COVID-19 kunnen nu bij de District TRF commissie worden ingediend en worden met voorrang in behandeling genomen.

3.

Global Grants; COVID-19 gerelateerde Global Grant projecten worden met voorrang behandeld.

Juist in deze tijd is Rotary nodig; als Rotarians kunnen wij het verschil maken! Vragen of hulp nodig? Mail naar trf-voorzitter@rotary-d1600.nl