MAANDBRIEF APRIL 2018

 

Afbeelding met persoon, lucht, kleding, muur

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Dr. Harriette Verwey, Gouverneur D1600, 2017 - 2018


Afbeelding met water

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid


Beste [voornaam]


Het hoogte punt van dit Rotaryjaar, DisCon 2018

Ik kijk ernaar uit om alle Rotarians die ik in de afgelopen maanden heb ontmoet, terug te zien. Waar kun je het voorjaar beter beleven dan in Wassenaar, het rustieke groene villadorp. Ook de natuur zal zich van zijn beste kant tonen.


De Rotaryclubs in Wassenaar hebben een actief en cultureel programma samengesteld. Jullie krijgen ruimschoots de gelegenheid Rotarians uit andere regio’s te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen, elkaar te inspireren en goede ideeën uit te wisselen.


Het fraaie programma start in de net gerestaureerde Dorpskerk. Leuke presentaties, optredens en in de middag een gevarieerd programma met voor elk wat wils: cultureel, landschappelijk, museaal of superactief in de duinen. Maar eerst en vooral samen plezier beleven aan Rotary en de ontmoeting met elkaar.


De dag begint om 10:00 uur in de Dorpskerk en eindigt met een borrel in kasteel Oud-Wassenaar.


Kom zelf en neem iemand mee, als het kan een niet-Rotarian.


Ik kijk naar je uit. En vergeet je Museumjaarkaart niet!


Meld je snel nu aan op http://rotarydiscon2018.nl/


PETS EN ASSEMBLY 2018

Afbeelding met gras, buiten, lucht, gebouw

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 


Wij kunnen terugblikken op twee fantastische dagen: inspirerend, motiverend en vol van nieuwe contacten. Inkomend gouverneur Sjerp van der Vaart heeft zijn jaarthema ‘Be the inspiration’ op voortreffelijke wijze neergezet.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit geweldige succes. Voor een samenvatting van de Assembly klik hier


WANDELEN VOOR WATER IN LANSINGERLAND


RC Lansingerland startte als eerste in district 1600 met dit project. Op 21 maart, op ‘Wereld Waterdag’, werd in samenwerking met Simavi voor de zevende keer de sponsorloop georganiseerd. Bij dit evenement doen scholieren van scholen uit Bergschenhoek, Bleiswijk
en Berkel en Rodenrijs uit groep 7 en 8 mee aan dit project. Zij liepen 6 kilometer met 6 liter water op de rug. Zo ervaren zij wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan schoon water te komen

Ik mocht een kijkje nemen en zag overal enthousiaste, uitgelaten kinderen, een enthousiaste burgemeester, veel Rotarians startklaar en lokale brandweer die de flessen vulde met slootwater. De burgemeester schoot iedere groepje wandelaars af, de brandweersirene loeide en daar gingen ze met als eindresultaat € 9000,-. De lokale pers liet zich niet onbetuigd, klik hier. Meer informatie over wandelen voor water is te vinden op http://www.aquaforall.nl.

Als er één schaap over de dam is, volgen er meer en RC Lansingerland wil graag adviseren en stelt zijn draaiboek ter beschikking (a.van.vliet09@kpnmail.nl)


SAMENWERKENDE SERVICECLUBS IN SCHIEDAM

Afbeelding met lucht, gras, windmolen, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Babbersmolen, Schiedam


In aanloop naar een groot benefietfeest op 11-11-2011 besloten alle Schiedamse serviceclubs samen te werken. Onder leiding van de Stuurgroep Samenwerkende Serviceclubs Schiedam (de 4S) werd een groots evenement georganiseerd met een mooi financieel resultaat. De leden van de serviceclubs kennen elkaar nu en steunen elkaar in club overstijgende fellowship. Inmiddels is 4S een Stichting met ANBI-status en zijn vele projecten zoals de kerstmarkt, het bestrijden van laaggeletterdheid, een benefiet voor werving van fondsen voor de bestrijding van de ziekte van Huntington, NL Doet en vele andere projecten succesvol gerealiseerd. Elk met een fraai eindresultaat waaruit blijkt dat de samenwerken meer is dan de som der enkelingen. Samen sterker!

(http://www.serviceclubs-schiedam.nl )


RESIDENTIEORKEST IN DEN HAAG

Afbeeldingsresultaten voor residentie orkest den haag

 


Op 11 mei 2018 wordt het concert ‘Helden’ uitgevoerd door het Residentieorkest in het Zuiderstrandtheater. De organisatie hiervan is in handen van Rotaryclub The Hague Metropolitan en de opbrengst gaat naar het goede doel: het medisch centrum ‘Amici del Pantanal’. Voor meer informatie over het concert en het galadiner op 12 mei klik hier.


INTERNATIONALE CONVENTIE IN 2019 IN HAMBURG

Dit jaar vindt de Internationale Conventie plaats in Toronto Canada. Maar noteer nu alvast: in 2019 wordt de Conventie van 1- 5 juni gehouden in Hamburg, Duitsland. Iedere Rotarian moet ten minste een keer een conventie hebben mee gemaakt. Dan ervaar je de grootsheid van Rotary op zoveel manieren. Omdat de Conventie bij de buren gehouden wordt, is het mogelijk in grote getalen ernaartoe te gaan. Het zal je waardering voor Rotary versterken en je ontzettend trots maken een Rotarian te zijn. Dit mag je niet missen.


ROTARY EN INTERNATIONALE SAMENWERKING


Rotary International kent 6 focus gebieden waarvan ‘Vrede en veiligheid’ de eerste is. Nederland is door zijn omvang en ligging altijd sterk internationaal georiënteerd geweest en door de eeuwen heen altijd sterk gebleken in het onderhouden van goede betrekkingen met de directe omgeving en andere buitenlanden. Het vroege lidmaatschap van de Europese Unie is daar een (eerste) illustratie van.


Interlandcommissies zijn het instrument bij uitstek van Rotary International om deze gedachte vorm te geven. Interlandcommissies beogen clubs en districten met elkaar in contact te brengen. Zeer actief is de Nederlandse werkgroep van de Interlandcommissie Nederland-Rusland waarin alle 7 Nederlandse districten vertegenwoordigd zijn. Rotary Nederland kent maar weinig Interlandcommissies. Een impuls op dit gebied van het nieuwe Gouverneursberaad zou dus ook geen kwaad kunnen.


Meer informatie kun je verkrijgen van de voorzitter/coördinator van de commissie Jaap de Zwaan, lid RC ‘s-Gravenhage-Oost ( dezwaan@law.eur.nl)


VACATURE MDJC

De MDJC (Multi District Jeugd Commissie) is een samenwerkingsverband tussen alle districten ten behoeve van Jeugd. De primaire taak van de MDJC is de uitwisseling tussen jongeren uit alle werelddelen te bevorderen. De voorzitter is eindverantwoordelijk voor het goed functioneren van de organisatie en geeft leiding aan het bestuur van de MDJC dat bestaat uit districtsjeugdcommissarissen.


Gevraagde competenties zijn:

·

Inspirerend en verbindend

·

Samenwerking bevorderen

·

Draagvlak binnen het bestuur creëren

·

Ambassadeur kunnen zijn van het programma

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Lambeek secretaris MDJC (hanslambeek@gmail.com, 06-53393016, of Jeroen Sertons, penningmeester MDJC (jeroen@sertons.com, 06-53185350.


Voel jij je aangesproken en wil je het verschil maken en inspiratiebron zijn? Graag je sollicitatie richten aan gouverneur Harriette Verwey (portefeuillehouder Jeugd) op dg2017-2018@rotary-d1600.nl

 


AGENDA

 

 


Harriette Verwey, Gouverneur 2017-2018 RI 1600

E-mail: dg2017-2018@rotary-d1600.nl

Telefoon (06) 51 26 67 50

Samenstelling Districtstaf, klik hier


Bijzondere data

Gouverneursdiner (Discon)

20 april 2018

DisCon Wassenaar

21 april 2018

RI Conventie Toronto

24- 27 juni 2018

Gouverneursoverdracht

4 juli 2018

Kijk ook op https://www.rotary.nl/d1600/agenda/


Schoolvakanties 2017- 2018


Voorjaarsvakantie

24 februari-4 maart 2018

Meivakantie

28 april-6 mei 2018


Deze maandbrief is gestuurd aan alle Rotarians in District 1600 RI

met een e-mailadres, zoals opgenomen in LeAd2

Klik hier voor samenstelling districtsstaf

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Hier staat de online versie.