MAANDBRIEF AUGUSTUS 2018

LET OP: 8 SEPTEMBER WESTCORD HOTEL DELFT...SEMINAR ROTARY, IDENTITEIT EN COMMUNICATIE: GEEF JE OP! KLIK HIER VOOR TRF. EN KLIK HIER VOOR COMMUNICATIE.

 

Sjerp van der Vaart - Gouverneur 2018-2019 D1600 RI


Beste [voornaam]


Ons district organiseert op zaterdag 8 september a.s. twee workshops: over communiceren 2.0 in het zicht van vragen als: wie willen we zijn als Rotary en hoe brengen we dat beeld naar buiten? En hoe wervend kunnen we zijn met onze communicatie naar een nieuwe generatie professionals? Voor diegenen in de clubs die zich al met communicatie bezighouden of die dat willen gaan doen! De andere workshop vervolgt onze “leren-door-te-doen”-aanpak met het aanvragen van Grants bij de Rotary Foundation. Te vaak laten we nog (groot) geld liggen bij de Rotary Foundation, vooral bij de global grants. Dit jaar is onze ambitie deze aanvragen te verdubbelen. Voor degenen die al TRF-taken doen in de club of dat op zich willen nemen. Schrijf je voor beide workshops snel in!

ROTARY LEER INSTITUUT (RLI): LAAT JE OPLEIDEN DOOR ROTARY

 

 

 


Om Rotary toegankelijker, makkelijker & efficiënter te maken heeft het Rotary Leer Instituut, kortweg RLI - internationaal een korte cursus Rotary ontwikkeld met alle ins & outs van Rotary: geschiedenis / organisatiestructuur / The Rotary Foundation / Vocational / Youth / Marketing & Communicatie en het ontwikkelen van Strategische plannen. Dit is een cursus van 3 dagdelen van ieder 4 uur. Inschrijving is geopend.

Voor wie is de cursus bestemd? Voor mensen die vooraf meer context willen weten voordat ze aan iets beginnen. Of leden die meer uit hun Club / Rotary of TRF willen halen. Dat zijn mensen met een ambitie voor een bestuursfunctie, inkomend voorzitters en ook leden die hun Rotaryhorizon na 1 of 2 jaar lidmaatschap willen verbreden, of Rotaracters.

De D1600 staf heeft zich voorbereid met 10 trainers die geaccrediteerd zijn voor de RLI. De eerste RLI ronde D1600 staat gepland voor 29/9, 3/11 en 24/11 van 9.30 tot 13.30 uur, met lunch, in Delft bij Hotel Westcord. De kosten zijn €50 / dagdeel. De investering in tijd & (club)geld vertaalt zich zeker terug in een proactieve club. Hoe meer we weten, hoe eenvoudiger de deuren open gaan. De eerste lichting deelnemers of voor antwoorden op mogelijke vragen kan zich aanmelden bij Anja Berkelaar (info@rotterdamsesalon.nl).

 


25 MEI 2019 DISCON ROTTERDAM: LEVE(N)DE STAD!

 


Dat zul je altijd zien: is eerste nieuwsbrief uit en staat alles er mooi in en dan is er weer dat zetduiveltje..! Dus voor alle helderheid: de nieuwe districtsconferentie (Discon) vindt plaats in Rotterdam en wel op zaterdag 25 mei 2019! Zet die datum alvast als save-the-date in je agenda.

Onderwerp is: Leve(n)de Stad!


Context is de vraag hoe kunnen multiculturele metropolen als Rotterdam de publieke ruimte gebruiken als gereedschap voor sociale vernieuwing? Naast excellence zijn er dan ook de rauwe randen van een wereldhavenstad met hun uitdagingen en (deels) oplossingen. Op de assen noord-zuid en oost-west Rotterdam bieden we een afwisselend programma dat de andere kant van Rotterdam in beeld wil brengen! Leg de datum alvast neer in je (club-)agenda. Rotterdam wil district 1600 inspireren (en vice versa...): doe mee en beleef het!

 


VERSTERKING CLUB-BANDEN MET DE ROTARACT-CLUBS IN D1600

 


RI president Barry Rassin wil graag het aantal Rotaract clubs wereldwijd verdubbelen. Aan de slag dus! Ik heb een gesprek gehad met Joeri Loman, voorzitter Rotaract Nederland. Wij hebben besproken om de samenwerking tussen Rotary D1600 en de Rotaract-clubs in ons district te versterken.


Daar geldt wel: it takes two to tango! Anders gezegd: ik vraag de clubs nadrukkelijk ook zelf te kijken naar de samenwerking met aan hun gelieerde Rotaract-club en te zien hoe t loopt en of het beter kan. Wij gaan een Districtscommissie opzetten om het oprichten en in standhouden van Rotaract clubs te stimuleren en een betere relatie tussen bestaande RA clubs en Rotary clubs te bewerkstelligen. Ook hebben Joeri en ik de ambitie uitgesproken in ieder geval te streven naar oprichting van vijf nieuwe Rotaract clubs in ons district. Verder ga ik met hem mee op zijn clubbezoeken bij de Rotaract clubs en gaat Joeri een paar keer met mij op clubbezoek (na afstemming met de clubs). Rotaract verzorgt ook een sessie op een te houden seminar over Vocational, dat mogelijk landelijk volgend jaar wordt uitgerold. Kortom: ga vast nadenken hoe je de samenwerking met Rotaract clubs kunt verbeteren en hoe je nieuwe clubs kunt helpen opzetten. Samen kunnen we meer!

 


DE VOCATIONAL EXPERIENCE: 17 SEPTEMBER AS IN ROTTERDAM


Op maandagavond 17 september a.s. organiseren de bevlogen leden van de districtscommissie VOCATIONAL 1600 de Vocational Experience. Dit keer geen avond over het hoe en waarom van Vocational, maar een experience die je helemaal meeneemt in wat Vocational voor jou is... wat het voor je club betekenen kan, waar het je raakt, wat het in beweging zet en hoe je met jouw club met deze kracht aan de slag kunt. Kom het ervaren in Pro Rege (Rotterdam Kralingen) op maandagavond 17 september as vanaf 19.30u.


Meld je meteen aan: klik hier

Meer info: Districtscommissie Vocational Service D1600


END POLIO NOW TULPENACTIE WEER VAN START


Ook dit jaar wordt de succesvolle End Polio Now tulpen actie weer gehouden. Inmiddels hebben de Clubsecretarissen folders en bestellijsten ontvangen. Laat deze snel rondgaan in je Club en bij andere gelegenheden waar je aan deze fondsenwervingsactie kunt bijdragen. De strijd tegen polio is nog niet gestreden. En we moeten doorgaan totdat de ziekte wereldwijd is uitgeroeid. In 2017 hebben de Nederlandse Rotary Districten, inclusief de bijdrage van de Bill and Melinda Gates Foundation, met de tulpenverkoop EUR 363.000,-- bijgedragen. Met elkaar zorgen we dus voor een groot bedrag. Laten we dit bedrag dit jaar proberen te overtreffen! De website voor bestellingen, klik hier.


Onze actie geeft ook de mogelijkheid om het belang van vaccineren in het algemeen te benadrukken. In Nederland daalt, tot grote zorg van het RIVM, de laatste jaren de vaccinatiegraad. In nabije landen als Frankrijk en Italië zijn door te weinig vaccineren uitbraken van mazelen geweest met tientallen dodelijke slachtoffers tot gevolg. Dit laat het belang van vaccineren zien. Onze kinderen moeten beschermd worden. En ook de kinderen in verre buitenlanden als Pakistan en Afghanistan, de twee landen waar polio nog endemisch is. Dus: Doe voor veel bestellingen van de doosjes End Polio Now tulpen en zorg voor een polio-vrije wereld!


ROTARY REGIO RALLY


Mede namens de voorzitter van RC ’s-Gravenhage-Kijkduin en alle Haagse Clubs (Regio I) nodig ik graag auto-equipes zich z.s.m. in te schrijven voor de rally vrijdag 28 september as als deze clubs de eerste Rotary Regio Rally organiseert, met als goed doel de Haagse Stichting ALS. RC Kijkduin zelf doet ondertussen mee met 13 equipes, maar het doel is om met 30 equipes minimaal 10.000,- euro bijeen te brengen. Schrijf je snel in met je team!

We ronden de dag af een BBQ en (diensten-)veiling op een geweldige locatie aan het water bij Valkenburg (ZH).Daarom willen we nog minimaal 17 equipes toevoegen aan die dag. Kosten zijn 300,- euro per (2- of meermans-)equipe (en dat is dus INCLUSIEF de BBQ/veiling!). Je kan je equipe natuurlijk ook zelf weer laten sponsoren. Aanmelden kan gemakkelijk via de site.


AGENDA


Voor de clubbezoeken van gouverneur Sjerp van der Vaart, klik hier(wit).

E-mail: dg2018-2019@rotary-d1600.nl

Telefoon 06 - 11 16 36 10


Voor data Regionaal Bestuurs Contact (RBC) 2018, klik hier(blauw).


Rotary Institute 21 t/m 23september 2018 in Neurenberg

Van 21 tot 23 September vindt in Neurenberg het jaarlijkse Rotary Institute plaats. Belangrijke onderwerp is: waar gaat Rotary International naar toe in tijden van maatschappelijke en digitale transformatie? Gedurende de drie dagen zijn er boeiende sprekers te horen: Nuremberg Convention Center West, Münchener Str. / Messezentrum 1 in 90471 Nürnberg. Informatie, registratie en hotelaccommodatie: klik hier


Juni 2019: kom naar de Rotary Conventie in Hamburg!

In 2019 is de Rotary Convention in Hamburg. Een mooie gelegenheid om met leden van jouw club een conventie dichtbij bij te wonen. 

Meld je snel aan, nu zijn de hotelkamers nog te bestellen tegen redelijke prijzen!


Bijzondere data

IHE waterworkshop

Vrijdag 7 september 2018

TRF trainingsseminar Westcord Delft

Zaterdag 8 september 2018

Social Media trainingsseminar Westcord Delft

Zaterdag 8 september 2018

RYLA Deltahotel Vlaardingen

26 t/m 28 oktober 2018

TRF seminar D 1600

Donderdag 1 november 2018

PETS/Assembly, Noordwijk

15 & 16 maart 2019

DISCON Rotterdam

Zaterdag 25 mei 2019

RI Conventie Hamburg

1- 5 juni 2019


Deze maandbrief is gestuurd aan alle Rotarians in District 1600 RI

met een e-mailadres, zoals opgenomen in LeAd2

Klik hier voor samenstelling districtsstaf

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Hier staat de online versie.