MAANDBRIEF DECEMBER 2017

 

http://media4.picsearch.com/is?RUrVP0lOk1ko_Hc3yGIbsOGNuWLoA3bed6G2AveGyPE&height=255

 

dr. Harriette Verwey, Gouverneur D1600, 2017 - 2018


Beste [voornaam]


FEESTDAGEN


Vind jij de Decembermaand ook zo’n mooie maand? Met prachtig versierde straten en winkeletalages, kerstvoorpret, inkopen doen voor het diner en natuurlijk de vraag: ‘Wat zullen wij aantrekken?’ Heerlijk allemaal, gewoon genieten.


Maar, voor veel mensen is dat niet vanzelfsprekend. Met grote bewondering en dankbaarheid zie ik hoe Rotarians zich inzetten om ook voor deze mensen mooie feestdagen te creëren. Rotarians zamelen bij verschillende supermarkten goederen in voor de Voedselbanken, die op hun beurt weer prachtige pakketten maken voor onze medemens die het minder heeft.

En clubs organiseren wijnverkopen, de Santa Run, kerstvieringen en diners voor alleenstaanden en nog zoveel meer. Alles voor het goede doel.

En samen hebben wij Rotarians er schik in de schouders er onder te zetten: Fellowship pur sang.


Ik wens jullie mooie kerstdagen, een goed uiteinde en een gelukkig en gezond 2018 met allen die jullie liefhebben en dierbaar zijn.


SANTA RUN

 


In ons district wordt op verschillende plaatsen de Santa Run gehouden. Soms voor de eerste keer, soms al een aantal jaren achtereen. Het plezier spat er al tijdens de voorbereidingen vanaf. Een koortsachtige zoektocht naar sponsoren, verkoop van Santapakken en bij de finish glühwein, oliebollen en een medaille. Alles goed voorbereid en de opbrengst steeds bestemd voor een goed doel.

Zo heb ik een kijkje mogen nemen in het Westland en ik ben zowaar door het virus aangestoken. Wat een enthousiasme, maar ook wat een dankbaarheid van de organisaties die met de opbrengst een steuntje in de rug hebben gekregen.

Ik kan het iedereen adviseren; dus volgend jaar allemaal aan de Santa Run!


BE GOOD AND TELL IT!

 


Op 19 december jl. kopte de Volkskrant ‘Hoe de motorclub een rotary voor criminelen werd.’ Gelukkig schreven ze ‘rotary’ met kleine letters. Je kunt er verschillend over denken. Van ‘hoe durven ze?’ tot je schouders ophalen. Eens temeer moeten wij door onze activiteiten benadrukken wie wij werkelijk zijn en welke impact wij en Rotary in de gemeenschap rondom ons en wereldwijd hebben.

Bij mijn clubbezoek aan RC Rotterdam- Mainport definieerde een clublid Rotary als volgt: ‘een groep mensen die vreemden voor elkaar waren werd in de Rotary vrienden en gingen goede en mooie dingen doen in de maatschappij’. Mooier kon het niet gezegd worden.

Het gouverneursberaad 2017- 2018 heeft besloten niet te reageren op dit artikel. Het ging immers om een citaat van een motorclublid die door de krant aangehaald wordt.

Het onderstreept wel nog maar eens het belang met passie en bevlogenheid duidelijk te maken wat Rotary wèl is.

Mijn oproep is: ‘LAAT JE ZIEN’ met alle activiteiten die jullie nu al doen. De goede werken zijn er al, maak ze zichtbaar. Zorg voor een actuele website en weest zichtbaar in je omgeving.


TUSSENSTAND

Aan het eind van een kalenderjaar maken wij de balans op. Zijn al onze voornemens gelukt? Zijn dromen uitgekomen?

Mijn tussenstand heeft mijn stoutste dromen overtroffen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe zeer het gouverneur zijn mijn Rotarygevoel heeft versterkt.

Er waren mooie activiteiten, zoals het TRF-trainingsseminar, de avond voor TRF-grants, Rotary Connect! met de jonge generaties en er komt nog meer aan!

Ik heb inmiddels 42 clubs mogen bezoeken en het Rotarygevoel kunnen delen. Inspireren en geïnspireerd worden. Samen brainstormen over de toekomst van Rotary.

‘VERANDEREN, VERNIEUWEN en VERJONGEN’ met als leidraad diversiteit. Soms werden ‘out of the box’ spontaan nieuwe ideeën geboren.

Wij als Rotarians maken Rotary een wereldwijde organisatie die echt het verschil maakt.

Met de zes focusgebieden is Rotary in staat de wereldproblemen aan te pakken. Dit doen wij samen, met elkaar, met andere NGO’s, wereldleiders en de VN. Ik kijk uit naar de volgende 29 clubbezoeken.


BALANS

 


In Nederland zijn 11.591 dozen tulpenbollen verkocht met een totale opbrengst van

€ 121.171, 64.

Met de verdubbelaar van het Bill & Melinda Foundation is het bedrag €363.514,92 geworden.

Opnieuw is ons district de koploper en dat is allemaal te danken aan Rotarian Siebe Stellingwerff Beintema. Gedreven zocht hij steeds naar nieuwe wegen om de Rotarytulpen te promoten. Daaronder valt zeker de zeer geslaagde Keukenhofactie met BN’er en Rotarian Jörgen Raymann.

In 2018 gaan wij met frisse moed verder. De actie gaat door totdat polio de wereld uit is.


Veertig clubs komen in aanmerking voor een Paul Harris onderscheiding uitgereikt door de districtsgouverneur. De clubs bepalen zelf welke bijzondere Rotarian in de club de PHF in ontvangst mag nemen. Zij krijgen daar separaat bericht over.


PETS EN ASSEMBLY 2018


Op 16 en 17 maart vindt de jaarlijkse PETS (president elect training seminar) voor de inkomende clubvoorzitters plaats. Het worden weer een hele bijzondere avond en ochtend.

Aansluitend vindt op zaterdag 17 maart de ASSEMBLY plaats en zal ik de balans opmaken van de voorbije maanden.

Kom naar De Baak Seaside in Noordwijk. Uiterlijk begin februari worden de uitnodigingen en nadere informatie verzonden.


DISCON 2018 WASSENAAR

 


Op 21 april 2018 is het zover; de Districts Conferentie, dit jaar in Wassenaar. Begin 2018 wordt de fraaie website geopend en kunt u zich inschrijven.

 


AGENDA

 

 


Voor de clubbezoeken van gouverneur Harriette Verwey, klik hier.

E-mail: dg2017-2018@rotary-d1600.nl

Telefoon (06) 51 26 67 50

Samenstelling Districtstaf, klik hier


Bijzondere data

PETS/Assembly, Noordwijk

16 & 17 maart 2018

Gouverneurslunch

23 maart 2018

Gouverneursdiner (Discon)

20 april 2018

DisCon Wassenaar

21 april 2018

RI Conventie Toronto

24- 27 juni 2018

Gouverneursoverdracht

4 juli 2018

Kijk ook op https://www.rotary.nl/d1600/agenda/


Schoolvakanties 2017- 2018

Kerst/Nieuwjaar

23 december 2017-7 januari 2018

Voorjaarsvakantie

24 februari-4 maart 2018

Meivakantie

28 april-6 mei 2018


Deze maandbrief is gestuurd aan alle Rotarians in District 1600 RI

met een e-mailadres, zoals opgenomen in LeAd2

Klik hier voor samenstelling districtsstaf

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Hier staat de online versie.