© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

kerstpakketten voor ouderen in schiedam

Op zaterdag 5 december kwam Rotaryclub Schiedam in actie met het inpakken van 200 kerstpakketten voor ouderen in Schiedam. De pakketten konden met hulp van een aantal sponsoren worden gerealiseerd. In november vond er een crowdfunding actie plaats die binnen acht uur het benodigde bedrag opleverde. Ook bedrijven sponsorden mee. Dat betekende dat deze jaarlijkse traditie deze keer in plaats van honderd pakketten, dit jaar tweehonderd opleverde en ook nog ietsje luxere pakketten dan te doen gebruikelijk.

Bekijk de Video

In een hal van het bedrijf van een van de leden van RC Schiedam stond een ‘inpakstraat’, een tien- tot twaalftal tafels in een grote kring opgesteld, zodanig dat er per tafel twee inpakkers met anderhalve meter tussenruimte konden staan en er voldoende afstand tussen de tafels was. De leden die geen inpaktaak hadden, droegen zorg voor aanvullen van de voorraden producten op de tafels, voor het verplaatsen van de dozen naar een volgende tafel en uiteindelijk naar de stapel ‘gereed product’. De samenwerking en onderlinge afstemming was groot!

En uiteraard had iedereen een mondkapje op. Het was soms even puzzelen hoe de warme chocolademelk of glühwein te nuttigen, kapje omhoog klappen of omlaag klappen…. Maar een heerlijke bonbon of stuk speculaas wist zijn weg wel te vinden !

Het logistieke proces verliep vlekkeloos en dus waren in anderhalf uur inpaktijd de 200 pakketten gereed en konden ze in een ruime aanhangwagen geladen worden. De verdere verspreiding onder de ouderen ligt nu in handen van een Schiedamse zorgorganisatie.

Samen in actie voor een goed doel: de banners spraken beslist de waarheid met de ‘People of action” opdruk!

Een geslaagde actie waar Rotaryclub Schiedam met voldoening en plezier op zal terugkijken!