© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Help Beiroet

Afbeelding met teken, klok

Automatisch gegenereerde beschrijving

PARTNERS IN SERVICE Home | Rotary Haarlemermeer Schiphol

 

Afbeelding met person, foto, staand, oud

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

 

 

 

 

Oegstgeest, 10 augustus 2020

Kom in actie en steun de bevolking van Beiroet


Waarde Clubvoorzitters,


Vorige week voltrok zich in Beiroet een apocalyptische explosie. Behalve ruim 180 doden raakten vele duizenden inwoners gewond en ontelbare mensen dakloos. Dit alles kwam bovenop de toch al penibele situatie waarin Libanon al langere tijd verkeert.


Dit humanitair drama van ongekende omvang verdient mijns inziens brede steun van alle Clubs en Rotarians in ons District.


Los van de algemene landelijke acties – zoals Giro 555 en de voor vrijdag a.s. aangekondigde online actiedag van de Samenwerkende Hulporganisaties – komt er ook binnen onze wereldwijde Rotary familie nu van alles op gang.


Hoe kunnen Rotarians in de familie helpen ?


Daarover heb ik de afgelopen dagen contact gehad met meerdere bronnen, o.a. van Rotary International.


In Libanon zelf bestaan er op dit moment 28 Rotary Clubs met betrouwbare leden. Daarnaast zijn er ook hele actieve Libanese Rotaracters.


Voor beiden vraag ik nadrukkelijk jullie aandacht en steun.

1.

Rotary


Een van de eerste gedachten die ik zelf had was: laten we noodhulp faciliteren via Shelterbox, immers de strategische partner bij rampen van Rotary International.


Inmiddels is na overleg met lokale Rotarians en andere hulporganisaties gebleken dat een Response met tent- en shelterkits van Shelterbox op dit moment (nog) niet nodig is. De situatie wordt echter nauwlettend in de gaten gehouden en e.e.a. zou wat dit betreft kunnen veranderen.


Het advies vanuit de Libanese Clubs luidt:

a)

Doneer aan TRF / het Disaster Relief Fund: https://www.rotary.org/en/our-causes/disaster-response . Op dit moment is de noodhulp op gang gekomen. Maar de komende maanden (en jaren) zal er structurele hulp nodig blijven om Beiroet en Libanon te helpen om deze situatie te boven te komen. Daar kunnen wij als Rotary helpen via het eigen Disaster Respons Fund. Het bijkomende voordeel is dat dit het Libanese D 2452 de gelegenheid biedt om zgn. disaster relief grant projects in Beiroet op te tuigen. Bovendien krijg je er als D1600 Club/lid ook nog eens erkenning van TRF mee.

b)

Rechtstreeks doneren kan ook – zie daarvoor: http://www.highroadsolution.com/file_uploader2/files/how_to_give_beirutlebanon_.pdf


Voor evt. nadere informatie over en hulp bij alle rechtstreekse district fund donaties wordt verzocht contact op te nemen met PDG Michel Jazzar, dg1819micheljazzar@gmail.com.

c)

Via de Rotary Motor Fellowship ontvingen wij de volgende informatie. De RC Beiroet LA Cedars is al enige tijd in samenwerking met de lokale voedselbank bezig met de actie ‘The Food Box’. Rotary Club LA Cedars beschikte over een zgn. heeft een zgn. 501-c-3 goede doelen status. Voor donaties: zie www.LACedars.org – contact voor o.a. fiscale aspecten: FerrisWehbe@gmail.com.


Hun gegevens luiden als volgt:

Beneficiary: Rotary Club Beirut Cedars

Address (vereist voor alle internationale overmakingen): : 4 Sodeco Street, Beirut

Account Number / Branch : 00037649-0030 Sodeco

Bank: Bank Audi SAL - Bank Audi Plaza, Omar Daouk Street, Beirut

Swift code: AUDBLBBX

IBAN (vereist voor alle bank naar bank transfers): LB18 0056 0000 0000 0003 7649 0029 Currency Code : USD

2.

Rotaract


Vanuit Rotaract Nederland (onze DRR D1600 Froukje Zandvliet) is het verzoek gekomen om het volgende nadrukkelijk onder jullie aandacht te brengen. Ik voldoe hierbij van harte aan haar verzoek.


Via de volgende crowdfunding link kom je op de donatie pagina om al direct deze week nog een bijdrage te doen: https://www.gofundme.com/f/BeirutStayStrong


Via het volgende formulier kunnen niet alleen Rotaracters maar OOK Rotarians zich aanmelden voor hulp:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKBrI1nc3XPMbdy1NfG5G45jpcGts1SsSMh8_tbiCyZPFQ0Q/viewform?usp=send_form


Ik hoop van harte dat de inwoners van Beiroet/Libanon op jullie steun mogen rekenen.


Paul V.U. van Grevenstein
Gouverneur District 1600
dg2020-2021@rotary-d1600.nl


*NB de in deze brief verschafte informatie komt van diverse bronnen. Voor de volledig- en correctheid kan niet worden ingestaan.