© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Polio bijna de wereld uit!

Ook wij doen mee met de actie  “Polio de wereld uit’, en ook wij dragen het T-shirt met de QR code om te doneren. Het idee komt van de dames van Rotaryclub Maastricht – Oost en wij hebben hun actie ‘geadopteerd’ en doen mee.

Polio is nagenoeg de wereld uit. Onder  “Nieuws Actueel” op de website van D1600 vind je een quote van de voorzitter van het Rotary International Polio Plus Comité,   Mike McGovern, waarin hij aankondigt dat er in Pakistan en Afghanistan de laatste zes maanden  vier gevallen van ‘wild polio’ zijn geweest, en  nog maar twee ‘wild polio’ gevallen  sinds 1 januari 2021. Dat is geweldig nieuws!

Zijn we dan nu klaar met End Polio Now? Nee!  Helemaal klaar zijn we er nog niet mee,  de End Polio Now actie is nog lang niet voorbij! Want nadat het laatste wild polio geval is gevonden duurt het nog drie jaar voordat de WHO het officieel maakt. En dat is nadat alle data uitputtend zijn gecontroleerd.

Rotary en de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) hebben afgesproken dat tot 2023 de US$ 50 miljoen die Rotary bijeenbrengt door de BMGF wordt verdrievoudigd.

En ten slotte: Rotary heeft zich verplicht om door te gaan met End Polio Now tot de wereld vrij is van polio (dat is wild polio)

Dus: Wij kunnen onze shirts nog drie jaar dragen J .

Je ziet op deze plaats een aantal deelnemers aan de actie, wij geven de aftrap en we hopen dat er veel mensen ons voorbeeld gaan volgen!  Net zolang tot polio ECHT volledig is uitgeroeid.

Willie Palm

Josje Bootsma

Jonneke Klinkenberg

Frank Weber

Manja van de Plasse

      


Rotary heeft met de grootschalige actie End Polio Now decennialang een meer dan substantiële bijdrage geleverd aan poliobestrijding.  Polio is bijna de wereld uit, op Pakistan en Afghanistan na. 

Ik wil ook graag persoonlijk bijdragen aan het definitief uit de wereld helpen van polio en extra kracht zetten bij de End Polio Now actie. Daarom draag ik dit scannable T-shirt, met de tekst : “Almost there” en een QR code. Scan deze code om te doneren of doneer je bedrag via https://www.polio-coronavaccinatie.nl/doneer.  Elk bedrag is welkom! 
Ook dit jaar wordt onze donatie aan het World Polio Fund  verdrievoudigd door de Bill and Melinda Gates Foundation en in het mogelijk met  één euro (€ 1)  niet 4 maar 12 kinderen te vaccineren tegen polio! Geef polio de genadeklap!

Wil je ook meedoen met je club en shirts bestellen?  Ga naar  Polio-Coronavaccinatie of neem contact op met  Annemiek Groen of Karin Smits secretaris@rotarymaastricht-oost.nl  van Rotaryclub Maastricht-Oost.