INTERNATIONAL GOLFING FELLOWSHIP OF ROTARIANS

53rd IGFR WORLD CHAMPIONSHIP

INTERNATIONAL GOLFING FELLOWSHIP OF ROTARIANS

ROTTERDAM - THE NETHERLANDS

INFORMATIE

Rotarians uit 22 landen golfen € 28.000 bij elkaar voor het goede doel.

ROTTERDAM – Tijdens het WK voor golfende Rotarians dat in Rotterdam werd georganiseerd, is € 28.000 opgehaald voor het goede doel.

Dankzij de inzet en bijdragen van deelnemers en sponsors, waaronder Gemeente Rotterdam, de Marinierskapel, Holbox Displays, ECT, Breeman BMW/MINI, Schmidt Zeevis en vele anderen kan het organiserend comité in totaal € 28.000 uitreiken aan het Jeugdsportfonds Rotterdam, het Leger des Heils (Veldwerk Rotterdam) en Stichting Vrienden van Handicart.

Het Wereldkampioenschap voor golfende Rotarians is een jaarlijks terugkerend evenement. De 53e editie werd in Rotterdam georganiseerd. Rotarians uit 22 landen speelden mee.

Dankzij de inzet en bijdragen van sponsors kon uit de bijdrage die de deelnemers betaalden, ruim € 25.000 worden vrijgemaakt voor het Jeugdsportfonds Rotterdam, het Leger des Heils en Stichting Vrienden van Handicart.

Op 12 januari 2018 om 14:00 uur zal een cheque van € 10.000 worden uitgereikt aan het Leger des Heils. Dat gebeurt in de Scooterboutique aan de Moriaanseweg West 62 te Hellevoetsluis. Voor het veldwerk van het Leger draagt de Scooterboutique daarbij tevens tegen inkoopprijs twee elektrische mountainbikes over.

Uitreiking van de cheques aan het Jeugdsportfonds Rotterdam en Stichting Vrienden van Handicart zal op een later tijdstip plaatsvinden.

==============================================================================

Noot voor de redactie:

·

voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jan den Hartog, 06 53255950

·

Rotary International is een internationale organisatie die wordt gevormd door de lokale Rotary Clubs. Rotarians zetten zich in hun nabije omgeving en wereldwijd in om de wereld een stukje beter te maken. Zij voeren inspirerende, uiteenlopende projecten uit met onder andere hun clubleden, met andere (internationale) clubs en in samenwerking met partners.

·

Leger des Heils, afdeling Veldwerk Rotterdam verzorgt o.a. de opvang van daklozen en rijdt twee maal per week met de soep-/broodbus door Rotterdam

·

Jeugdsportfonds Rotterdam geeft sportkansen aan kinderen en uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds Rotterdam de contributie en in sommige gevallen de sportattributen.

·

Stichting Vrienden van Handicart stelt zich ten doel mindervalide golfers het golfspel te laten beoefenen; zij financiert daartoe de aanschaf en het onderhoud van elektrische golfkarren (handicarts).