© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wie is Paul van Grevenstein

Korte bio Paul van Grevenstein, DG 2020-2021

Greetings to you all !

Na mijn schooljeugd in Brussel, studie in Leiden en een baan in Londen startte mijn lidmaatschap van Rotary in Nederland als 30-er - in het lommerrijke dorp Oegstgeest, waar ik sindsdien met veel plezier woon.

Allereerst was ik geïntrigeerd door de grote diversiteit aan achtergronden en beroepen van Rotary leden – allerlei mensen die ik anders waarschijnlijk nooit zou hebben kunnen ontmoeten. Daarnaast was ik gecharmeerd van het gedachtengoed van Rotary – de kernwaarden en het morele kompas. Verder ben ik in de loop der jaren, naast Community Service en Fellowship, ook de unieke meerwaarde gaan ervaren van het aspect Vocational – de hoge kwaliteit van de externe sprekers en de beroepspraatjes en levensberichten van leden.

Toen mij gevraagd werd om Voorzitter van mijn eigen Club te worden besloot ik om eerst op eigen houtje een bezoek te brengen aan een internationale Convention (toen in Birmingham, Engeland) en aan het Rotary Hoofdkwartier in Evanston bij Chicago, waar ik toen voor mijn werk toch in de buurt was. Door die bezoeken is Rotary toen nòg veel meer voor me gaan leven. Recentelijk heb ik vergelijkbare energie-gevende ervaringen gehad tijdens de internationale Convention in Hamburg en afgelopen januari tijdens de International Assembly voor Rotary bestuurders in San Diego.

In 2018 heb ik mij na ampele overdenking gekandideerd voor het Gouverneurschap, met als drijfveer Service above Self. Mede door de steun en het vertrouwen van mijn eigen Club ben ik toen geselecteerd. De afgelopen 2 jaar heb ik als DGN en DGE al de nodige tijd besteed aan Rotary en denk ik klaar te zijn voor mijn Gouverneurschap.

Met mijn gevarieerde achtergrond in de professional services, het internationale bedrijfsleven en de not-for-profit gezondheids-/life sciences-sector hoop ik in mijn bestuursjaar een steentje te kunnen bijdragen aan het verder optimaliseren van de relevantie van Rotary in ons mooie District 1600. Daarbij hebben mijn bijzondere aandacht ondermeer het vergroten van de kennis over Rotary en een verdere professionalisering en innovatie.

Laten we elkaar als bevoorrechte People of Action met de juiste attitude steunen en vooral verder samenwerken aan de maatschappelijke IMPACT van het mooie Rotary, of het nu om de wereldwijde uitroeiing van polio gaat, of om onze lokale projecten en filantropische activiteiten.

Last but not least: let’s have FUN !

Paul van Grevenstein, maart 2020

pvangrevenstein@gmail.com