Henriët Dees, Gouverneur 2021-2022

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\portretten\Henriët Dees 3.jpgHenriët Dees (RC Oostburg)

In het jaar 2021-2022 mag ik Gouverneur zijn van District 1610. Het wordt vast en zeker een kneiterdruk en intensief jaar en de warming-up voorafgaand aan het Gouverneurschap is ook niet bepaald een vrijblijvend feestje. Toch voel ik me een gelukkig mens dat ik het vertrouwen krijg en dat bovendien de combinatie met werk en privé op het goede moment in het leven valt. Tijd dus om hier iets meer over te vertellen.

 

Van Noord naar Zuid….

Geboren in IJsselmuiden en tot mijn 16e getogen in Scherpenzeel, een klein dorp in Zuid-Friesland. Voor Scherpenzeel stond de dichtstbijzijnde middelbare school in Emmeloord, dus 5 jaar lang dagelijks 40 km. fietsen was de normaalste zaak van de wereld. Ik kan u niet vertellen hoe blij ik was met mijn eerste 3-versnellingenfiets!

Mijn HBO-studie volgde ik in Groningen, opgeleid tot wetenschappelijk documentalist. Als student en kamerbewoner vond ik Groningen geweldig en ik voelde me dan ook een echte “Stadjer”.

In die tijd werd het ouderlijk melkveebedrijf in Friesland ingeruild voor een mooi nieuw bedrijf in Zeewolde, wat toen nog volledig onbebouwd gebied was. De kern Zeewolde bestond uit een voetbalkantine in een portacabin die tegelijkertijd dienst deed als kerk en we haddden als uitgaanshonk “De Groene Schuur” waar ik met de nodige nostalgie aan terugdenk, omdat ik daar mijn man Daan heb leren kennen. Samen zijn we in 1986 verhuisd naar Breskens, Zeeuws Vlaanderen, waar Daan het akkerbouwbedrijf opbouwde wat nu nog steeds ons warme thuis is.

 

30 jaar uitzenden…

Totaal onbevangen startte ik in 1989 een franchise-vestiging voor Dactylo, een groot landelijk uitzendbedrijf. 19 jaar later fuseerde Dactylo met uitzendgigant Randstad en dat was voor mij het moment om mijn eigen uitzendbedrijf te starten, Matchpoint Banen. Het bedrijf is in die afgelopen 11 jaar lekker gegroeid en ik run het nog steeds met heel veel plezier. Het fijne team van zeer ervaren medewerkers zorgt ervoor dat ik met een gerust hart meer tijd kan besteden aan Rotary en het Gouverneurschap.

 

Kinderen op weg naar….

Wij zijn de trotse ouders van 3 kinderen. Manon is 23, met haar Master Conflictstudies en recent haar 2e Master Internationale Bestuurskunde op zak gaat ze nu de arbeidsmarkt op.

Laura, 20, is onze gepassioneerde taalwetenschapper aan de Universiteit Leiden en staat in de startblokken voor een Research Master Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschappen. Tweelingbroer Joris zit in zijn 3e jaar van de Hotel Management School in Maastricht en geniet van alles wat met Hospitality op het strand te maken heeft. Drie kinderen faciliteren op weg naar hun eigen zelfstandigheid en onafhankelijkheid maakt ons als ouders oprecht gelukkig.

 

Haal meer uit Rotary…..

Sinds 2007 ben ik met plezier lid van Rotaryclub Oostburg, en dat plezier groeit nog steeds. Een fijne club waar Fellowship met stip op nummer 1 staat.

De Lange Strangetocht is ons succesvolle jaarlijkse fundraise-evenement waar ik van begin af aan intensief bij betrokken ben. Mijn bijdrage daaraan zal de komende jaren op een lager pitje staan, maar dat wordt prima opgevolgd en zo hoort het ook te gaan binnen Rotary.

In 2017-2018 was ik met veel plezier clubvoorzitter en daarna ben ik Assistent-Gouverneur geworden voor regio Zeeland en Goeree Overflakkee. Persoonlijk vind ik dat een mooie opstap naar het Gouverneurschap. Een functie binnen het district levert veel waardevolle kennis en contacten op en maakt je meer bewust van de enorme kracht van Rotary wereldwijd. Voor iedere betrokken Rotarian het overwegen waard!

Ik kijk er naar uit velen van u de komende jaren beter te leren kennen.