Jeroen van Dooren, Gouverneur 2020 - 2021

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\Jeroen van Dooren.JPGJeroen A.H.Q. van Dooren (RC Breda Mark & Aa)

Opleiding en werkervaring

Ik ben op 22 december 1953 geboren in Tilburg. Na het behalen van het HBS-b diploma ben ik aan de TU Eindhoven natuurkunde gaan studeren. Voor mijn afstudeerscriptie deed ik onderzoek bij de prekliniek van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Vervolgens ben ik in 1976 de productieautomatisering ingerold. Ik heb daarbij gewerkt voor Aramco in Saoedi-Arabië, EMC Controlls in Maryland, VS, en VHI in Breda met projecten voor o.a. Cargill, DESY Hamburg en GE Plastics in Bergen op zoom. Voor dit laatste bedrijf heb ik tien jaar gewerkt, waarvan de laatste vier jaar in Beauvais, Frankrijk. Sinds 1996 ben ik werkzaam bij ProRail als projectmanager voor ICT-projecten op het gebied van o.a. verkeersleiding, registratie gevaarlijke stoffen en ICT-infrastructuur. In augustus 2020 ga ik met pensioen en kan ik voldoende tijd gaan vrijmaken voor mijn Gouverneursjaar.

Gedurende mijn gehele werkzame periode heb ik persoons- en vakgerichte opleidingen gevolgd, waaronder bijvoorbeeld een postdoctorale studie Rail systems Engineering aan de TU Delft.

Door bovenstaande werkzaamheden, en mede doordat ik in mijn jeugd vakantieperioden in Wallonië bij Franse familie doorbracht, spreek ik Frans, Engels en Duits.

 

Privé en vrije tijd

Ik ben op 3 april 1982 getrouwd met Margot de Beer en we wonen sindsdien in Breda in een prachtig herenhuis uit 1902. We hebben daar onze twee dochters gekregen. Onze oudste dochter (1989) heeft een dubbele master in de Psychologie en is in de laatste fase van haar promotie. Onze jongste dochter (1991) is meester in de rechten en werkt als jurist. Wij houden van Frankrijk en dat is dan ook sinds jaar en dag onze vaste vakantiebestemming.

Mijn vrije tijd is altijd doorspekt geweest met jacht en visserij en daar ligt ook mijn passie. Vanaf mijn zesde ging ik met mijn vader mee op jacht in de Biesbosch. Ik was 15 jaar whipper-in bij de Veluwe Hunt slipjacht en ben nu jager op klein- en waterwild. Daarbij heeft het roken van paling of ganzenborst ook geen geheimen meer voor mij. Watersport heeft ook mijn interesse en dan vooral de zeilsport, waar ik in een ver verleden ook nog zeilinstructeur geweest ben.

Rotary

Ik ben sinds 1990 charter-lid van mijn Rotaryclub Breda Mark & Aa. Naast de gezelligheid en de interessante bedrijfsbezoeken put ik vooral voldoening uit het hands-on aan de slag zijn voor het goede doel.

In mijn gouverneursjaar wil ik de clubs stimuleren om op grotere schaal gebruik te gaan maken van District Grants en Global Grants om zo nog meer middelen richting de goede doelen van de clubs te kunnen sluizen. Daardoor kunnen we meer betekenen voor de samenleving, ook door zo solidariteit te tonen met landen die het harder nodig hebben dan wij.