Jan Verhage, Gouverneur 2019 - 2020

C:\Users\3699.verhaja\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\LMY8KACT\Knipsel2.jpgJan Verhage (RC Goeree-Overflakkee)

Werk en studie
Ik ben 29 november 1954 geboren in Sommelsdijk. Na mijn middelbare school heb ik gekozen voor het bankiersvak. Ik ben in 1973 gestart bij de ABN Bank, aansluitend ben ik in 1981 overgestapt naar Fortis. Bij mijn huidige werkgever Rabobank, ben ik vanaf 1992 werkzaam. Gedurende mijn werkzame periode heb ik doorlopend vakgerichte opleidingen gevolgd en ben zowel in het particuliere- als zakelijk segment werkzaam geweest. In 2003 heb ik mijn MBA studie afgerond op de universiteiten van Derby (Engeland) en Miami (USA). Na het afronden van deze studie, heb ik bewust een switch gemaakt om over te stappen uit de commerciële tak naar de strategische en duurzame tak. Om me verder te specialiseren heb ik in 2013 een postmaster studie afgerond inzake Corporate Social Responsibility op de Erasmus universiteit (Rotterdam). Momenteel ben ik nog werkzaam bij Rabobank als adviseur Coöperatie en Duurzaamheid.

Privé en vrije tijd
Ik ben in 1979 met Leny getrouwd. We wonen vanaf dat jaar tot op heden op Goeree-Overflakkee. We kregen twee kinderen, Mirella (1985)en Jurjen (1988). In afgelopen 30 jaar heb ik verschillende bestuursfuncties vervult, zowel lokaal (scholen, ondernemersvereniging, bibliotheek, sportverenigingen) als landelijk (voorzitter Best Buddies Nederland (2007) en bestuurder bij de Koninklijke Heide Maatschappij Zuid-Holland sinds 2010).
Om duurzaamheid verder inhoud te geven heb ik met iemand in 2013 Stichting Energieke Regio opgericht. Bedrijfsgebouwen scannen en verduurzamen is de missie, dit wordt momenteel in bijna 100 gemeenten in Nederland uitgevoerd.

Rotary
Rotarian ben ik sinds 1994. Ik krijg veel inspiratie om gezamenlijk het onderscheidende verschil te maken voor maatschappelijke doelen. Ik heb bijna alle functies binnen de Rotary vervult, o.a. fellowship, voorzitter, programma commissie, pr, internationale en fundraising.
In mijn vrije tijd pak ik met regelmaat mijn racefiets. Samen met enkele fanatieke fietsers uit onze Rotaryclub, organiseren we sinds 2012 met veel plezier de wielertoertocht ‘GO-Classic’.

In mijn gouverneursjaar wil ik me inzetten om vooral de ‘impact’ van Rotaryclubs aandacht te geven en groter te maken.